Woon XL
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de relatiegeschenken trends van 2023

Dit zijn de relatiegeschenken trends van 2023

Het einde van het jaar is een mooi moment om stil te staan bij het afgelopen jaar, maar ook een uitstekend moment om de laatste voorbereidingen te treffen voor het nieuwe jaar. Denk hierbij aan keuzes over budgetten, klantcontact en netwerkuitbreiding. Is één van de doelen het vergroten van klantloyaliteit? Dan is het inzetten van relatiegeschenken een uitstekend middel om dit doel te behalen. Met het juiste relatiegeschenk kan namelijk veel bereikt worden. Benieuwd wat in 2023 dé trends zijn op het gebied van relatiegeschenken? Hieronder hebben we de trends voor 2023 op een rijtje gezet.

Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. We dragen steeds vaker ons steentje bij aan een beter milieu, zowel zakelijk als privé. Dit zien we ook terug op het gebied van relatiegeschenken. Want naast het feit dat het aanbod duurzame relatiegeschenken steeds groter wordt, kiezen ook steeds meer bedrijven voor duurzame geschenken. Laat als duurzame relatiegeschenken bijvoorbeeld een tas bedrukken van gerecyclede materialen of katoen. Dit geschenk kan iedere dag gebruikt worden en is uitstekend in te zetten voor verschillende doelgroepen. Een ander mooi duurzaam relatiegeschenk is het bedrukken van een waterfles met logo. Waterflessen als promotiemiddel zijn erg praktisch en geschikt voor iedere doelgroep. Daarnaast zijn ze door de herbruikbaarheid goed voor het milieu.

Groene relatiegeschenken

Het woord groene relatiegeschenken, kunnen we ook heel letterlijk nemen. We zien namelijk steeds vaker dat bedrijven zaadzakjes, kweektuintjes en/of planten en bloemen weggeven als relatiegeschenk. Groei en bloei relatiegeschenken zijn erg populair, omdat mensen daarmee zelf bloemen, planten of boompjes kunnen kweken. Groei en bloei relatiegeschenken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo kun je standaard kweektuintjes of bloembollen weggeven. Echter zien we ook steeds vaker dat er zaden worden verwerkt in notitieboekjes, kaartjes, kalenders en/of potloden. Na gebruik wordt het in de grond gepoot, en na een tijdje groeien er prachtige bloemen uit. Groei en bloei geschenken zijn origineel, duurzaam en persoonlijk. Perfect om in te zetten als marketingmiddel. Helemaal wanneer het geschenk gepersonaliseerd is met een logo of tekst.

Technologische gadgets als relatiegeschenk

Naast duurzame en groene relatiegeschenken zien we ook een andere trend voor 2023, namelijk: gadgets met logo. Laptops, desktops, tablets en mobiele telefoons zijn namelijk niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven, waardoor de digitale relatiegeschenken zoals USB-sticks, oordopjes, draadloze opladers of een bluetooth speaker met logo erg gewild zijn. Ga je helemaal mee met de trend van 2023? Ga dan voor duurzame gadgets. Denk hierbij aan een zaklamp of powerbank op zonne-energie. Zo heb je twee trends in één cadeau. Of eigenlijk, drie trends in één cadeau. Want naast dat gadgets leuk zijn om te krijgen, zijn ze ook nog eens heel functioneel. Hiermee komen we op de laatste trend voor 2023, namelijk functionele, praktische cadeaus die je veel gebruikt.

Functionele relatiegeschenken

Relatiegeschenken die steeds populairder worden zijn relatiegeschenken met een functie. Denk hierbij aan pennen, paraplu’s, notitieboekjes of andere items die veel gebruikt worden, zowel zakelijk als privé. Omdat ze praktisch zijn, worden ze veel gebruikt en daardoor langer bewaard. Doordat ze veel gebruikt worden, zijn ze vaak goed zichtbaar. Hierdoor zullen zowel de ontvanger als voorbijgangers jouw merk vaak zien en/of gebruiken, waardoor jouw merk – vaak onbewust – in de gedachten blijft hangen. Ideaal dus om in te zetten als marketingmiddel.

Relatiegeschenken en promotieartikelen bedrukken

Heb je het ideale relatiegeschenk of promotieartikel gevonden? Denk er dan ook eens over na om deze te laten bedrukken met een logo of tekst. Op deze manier maak je niet alleen (potentiële) klanten, werknemers en/of relaties blij, maar is ook jouw bedrijfsnaam zichtbaar op veel plekken. Een perfect marketingmiddel dus! Bij Greengiving in Barneveld hebben ze een ruim assortiment gadgets en relatiegeschenken die duurzaam, groen en functioneel zijn, helemaal passend bij de relatiegeschenken trends van 2023. Succes gegarandeerd!