Woon XL
Image default
Aanbiedingen

Vier tips om je woning eenvoudig te verduurzamen

Ben je de hoge energierekening ook zo zat? Of maak je je ook zorgen om de staat van onze aardbol? Ga dan direct aan de slag met het verduurzamen van je woning. Dit is echt niet lastig en je hoeft hier ook echt geen duizenden euro’s aan uit te geven. Neem vooral onderstaande tips eens door.

 

Vervang je huishoudelijke apparaten

De eerste juiste stap is om je huishoudelijke apparaten te vervangen. Vervang je huidige droger bijvoorbeeld door de zuinigste warmtepompdroger. De zuinigste warmtepompdroger gebruikt veel minder energie, waardoor je spoedig van een lagere energierekening geniet. 

 

In principe kun je alle huishoudelijke apparaten in je woning vervangen. Om inspiratie op te doen, ben je goed uit bij zuinigeproducten.nl. Op die website vind je een uitgebreid aanbod van zuinige huishoudelijke apparaten. En zuinige producten voor in de tuin!

 

Plaats een tochtstrip of vergelijkbaar product

Heb je in je woning last van een tocht? Dan is dit op meerdere gebieden vervelend. Dit komt het energieverbruik absoluut niet ten goede, terwijl deze tocht ook nog van negatieve invloed op je wooncomfort is. Voldoende reden dus om direct een tochtstrip te plaatsen.

 

Hoe je dit kunt doen? Vrij eenvoudig. Je vult met een tochtstrip eenvoudig de ruimte op tussen bijvoorbeeld de voordeur en het kozijn. Normaal gesproken komt via deze kier koude lucht naar binnen, maar dit voorkomt de tochtstrip. Overigens hoef je niet per sé voor een tochtstrip te kiezen. Je kunt ook prima voor een vergelijkbaar product kiezen, zoals een tochtstopper.

 

Kies voor slimme verlichting

Het is ook verstandig om voor slimme verlichting in je woning te kiezen. Deze verlichting kun je eenvoudig op afstand bedienen en is daardoor erg zuinig. Vergeet je bijvoorbeeld wel eens om een lamp uit te zetten? Als het om een slimme lamp gaat, is dit geen probleem. De lamp schakelt zich automatisch uit of je kunt de lamp via je smartphone op afstand uitschakelen.

 

Wil je de beste slimme verlichting aanschaffen? Ga dan sowieso voor LED lampen. Deze lichtbron is het zuinigst van allemaal.

 

Bespaar water en energie

Het komt ook aan op je eigen gewoonten. Je kunt simpelweg op meerdere manieren water en energie besparen:

 

  • Douche korter op een lagere temperatuur. Heb je enig idee hoeveel liter water je douchekop per douchebeurt verbruikt? Of heb je enig idee hoeveel energie je douchebeurt kost? Als je je hierin verdiept, schrik je je een hoedje. Douche daarom korter en op een lagere temperatuur.

  • Ga bewust met energie om. In je woning zou je ook bewust met energie om moeten gaan. Dit begint dus al met de aanschaf van zuinige huishoudelijke apparaten. Maar, deze moet je dan vervolgens ook op een zuinige manier gebruiken. Houd hiervoor bijvoorbeeld de actuele energieprijzen in de gaten, mocht je een dynamisch contract hebben.

 

Je woning verduurzamen is geen hogere wiskunde. Het is vooral een kwestie van de eerste stap te zetten. Volg daar vooral bovenstaande vier tips voor op!