Woon XL
Image default
Bouwen en verbouwen

Jouw dakbedekking tijdig vervangen

Sijpelt er na een hevige regenbui water jouw woning binnen? Dan is het de hoogste tijd om een nieuwe dakbedekking aan te schaffen. De dakbedekking op jouw woning bepaalt in belangrijke mate het wooncomfort dat jij ervaart. Een defecte dakbedekking kan namelijk voor wateroverlast en tocht zorgen. Terwijl een goede dakbedekking er juist voor zorgt dat je binnen droog en tochtvrij erbij zit. Vervang jouw dakbedekking dus tijdig en voorkom onnodige overlast!

EPDM als dakbedekkingssoort

Wil jij een nieuwe dakbedekking aanschaffen? Dan vraag je je wellicht af voor welke dakbedekkingssoort je het beste kunt kiezen. Er worden online immers tal van verschillende soorten dakbedekkingen aangeboden. Een dakbedekkingssoort die kwalitatief gezien het beste is, betreft de EPDM dakbedekking. EPDM is een rubbersoort. Het gaat meer specifiek om een hele sterke rubbersoort met een hoge weerbaarheid. EPDM is bestand tegen uiteenlopende temperaturen en alle vormen van neerslag. De kwaliteit van het dakbedekkingsmateriaal is hoogstand en ook de levensduur is hierdoor optimaal. EPDM is dus de beste keuze als je een dakbedekkingssoort van de beste kwaliteit zoekt. Daarnaast is EPDM eveneens een goede keuze als je een gebruiksvriendelijke dakbedekkingssoort zoekt.

Zelf de dakbedekking aanbrengen

Een dakbedekking die is gemaakt van EPDM is zoals gezegd kwalitatief goed én gebruiksvriendelijk. Maar wat houdt die gebruiksvriendelijkheid exact in? Waarin uit dat zich? Een EPDM dak kun je zelf aanbrengen. Dit is natuurlijk heel anders dan bij de traditionele dakbedekkingssoorten. De traditionele dakbedekkingen moeten met branders worden vast gebrand. Voor deze klus zijn professionele dakdekkers nodig. Bij een dakbedekking die gemaakt is van EPDM is dit anders. Eenieder kan een EPDM dak aanbrengen. Je hoeft geen ervaring te hebben met de plaatsing van een dakbedekking. Met het speciale EPDM pakket dat is voorzien van alle benodigde materialen kun jij jouw dakbedekking aanbrengen.

Deze materialen zijn onmisbaar

Het aanbrengen van een EPDM dak is eenvoudig, mits je over de juiste materialen beschikt. Zo moet je bijvoorbeeld wel de juiste lijmsoort op de juiste plek gebruiken. Er zijn namelijk verschillende EPDM lijmsoorten die elk een andere functie hebben. Zo moet de EPDM bodemlijm gebruikt worden voor het verlijmen van horizontale oppervlakken. En de contactlijm is bedoeld voor het verlijmen van randen en opstanden. De EPDM lijm is onmisbaar bij het bevestigen van jouw EPDM dak. Maar ook de kit en de daktrimmen zijn essentieel bij het afwerken van jou dakbedekking. Wil je er zeker van zijn dat je nergens op misgrijpt? Schaf dan het doe-het-zelf pakket aan. Hiermee heb je alle benodigde materialen binnen handbereik.