Woon XL
Image default
Consumenteninformatie

Een nieuwe woning? Huur je elektrische apparaten

Er zijn van die momenten dat alle grote uitgaven in een keer komen. Je hebt net een nieuw huis gekocht of gehuurd dat je helemaal opnieuw in wilt richten. Of misschien ga je voor het eerst op kamers en heb je een beperkt budget tot je beschikking. De aanschaf van elektrische apparaten kan dan net te veel kosten met zich meebrengen. In plaats dat je de noodzakelijke huishoudelijke apparaten koopt, kun je deze ook huren.

Wat zijn de meeste gebruikte huishoudelijke apparaten?

De wasmachine is het huishoudelijke apparaat dat in Nederland het meest gebruikt wordt. Het is ook eigenlijk onmisbaar in het dagelijks leven. De vaatwasser is tevens een populair apparaat. Maar het is, goed beschouwd, minder noodzakelijk om in huis te hebben dan een wasmachine. Daarnaast kunnen de meeste Nederlandse huishoudens niet zonder stofzuiger.

Vaak wordt de keuze tijdens het aanschaffen van huishoudelijke apparaten niet alleen bepaald door het gemak van het apparaat. De ruimte die je in huis hebt, speelt eveneens een grote rol. Heb je bijvoorbeeld een kleine keuken met weinig ruimte voor keukenkastjes? Dan valt de vaatwasser vaak al af.

Aan de andere kant kan weinig ruimte in huis doorslaggevend zijn om juist wel voor een huishoudelijk apparaat te kiezen. Heb je geen ruimte, binnen of buiten, om de was op te hangen? Dan komt een droger wellicht goed van pas. En het is nog gemakkelijker als je daarbij de optie hebt voor wasdroger huren.

Andere handige elektrische apparaten om te huren

Niet alleen de aanschafprijs van huishoudelijke apparaten is hoog. Ook andere elektrische apparaten kunnen een hoge prijs hebben. Is je computer kapot of heb je voor je nieuwe studie een laptop nodig? Ook dan kun je over een nieuwe beschikken zonder dat je de aankoopprijs in een keer hoeft te betalen. Dit doe je via laptop huren particulier.

Huren of leasen?

Kies je voor de optie om je elektrische apparaten te huren, dan moet je dat niet verwarren met leasen. Want huren en leasen lijkt veel op elkaar, maar er zijn wel een aantal verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de duur van het contract. De huurperiode is over het algemeen kort en bij leasen is dat langer.

De huurperiode zal bovendien in verhouding moeten zijn met de economische levensduur van het apparaat. En als je huurcontract afloopt, kun je zelf kiezen of je de huurperiode wilt verlengen. Of je geeft het apparaat terug waardoor het contract definitief wordt beƫindigd.

https://www.skala.nl/