Woon XL
Image default
Doe-het-zelf

Gebruikte legbordstellingen; Goedkoop en duurzaam een thuismagazijn maken

Een eigen magazijn of een opbergschuur aan huis; Een ideale oplossing voor het netjes houden van je persoonlijke spullen of items van je thuis-webshop. Helaas is het maken van zoiets niet gratis, en moeten we met de huidige tijd een beetje op de uitgaven letten. Daarom hebben wij een oplossing gevonden; een tweedehands legbordstelling gebruikt. Deze is perfect voor het maken van een magazijn aan huis zonder te veel geld uit te geven. 

Wat zijn legbordstellingen? 

Legbordstellingen zijn een van de meest algemeen en eenvoudigste magazijnstellingen. Je ziet ze vaak in winkels of groothandels. Een enkele stelling bestaat uit vier palen met daar tussenin planken. Ze zijn breed, bieden veel ruimte en kunnen zowel hoog als laag gemaakt worden. Doordat ze wat minder diep zijn en dus wat dunner dan andere magazijnstellingen, kun je makkelijker rijen van magazijnstellingen kwijt. Hierdoor heb je meer oppervlakte zonder te veel ruimte in te nemen, en creëer je ook automatisch looproutes.  Ook kun je ze uitbreiden met bijvoorbeeld ladders, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte. Legbordstellingen zijn dus erg veelzijdig en kunnen aangepast worden op alle mogelijke situaties. Ideaal voor een magazijn in huis, waar de ruimte meestal beperkt is.  

Waarom gebruikte legbordstellingen? 

Dat legbordstellingen ideaal zijn voor een thuismagazijn kan wel zo zijn, maar waarom zou nou persé voor een tweedehands versie kiezen? Het aanschaffen van een gebruikte legbordstelling is een betere optie aangezien het voordeliger en duurzamer is. De gebruikte varianten zijn namelijk een stuk goedkoper dan de nieuwe varianten, wat weer fijn is voor uw portemonnee. Ook is het beter om eerst te kijken naar tweedehands varianten, aangezien deze vaak nog steeds van goede kwaliteit zijn. De gebruikte stellingen worden namelijk voor de aankoop gecontroleerd door experts zodat ze, net zoals de nieuwe varianten, voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. 

Voorbereiding en aankoop: 

Als je dus gebruik maakt van gebruikte legbordstellingen, spreekt de verdere indeling van het thuismagazijn bijna voor zich. Zorg dat je voordat je een aankoop doet alles goed opgemeten hebt en een beetje een idee hebt over wat je wilt doen met de ruimte. Wees ook niet bang om hulp te vragen aan experts of medewerkers van bedrijven waar ze magazijnstellingen verkopen. Zij kunnen de beste tips geven op het gebied van veiligheid en efficiëntie bij het maken van jouw eigen magazijn. 

https://www.begra.nl/