Woon XL
Image default
Tuin en buitenleven

De verschillende soorten schuttingen voor jouw tuin: Welke past het beste bij jou?

De zomer heeft zichzelf al laten zien en we gaan steeds vaker in de tuin zitten. Dit betekent natuurlijk ook automatisch dat we allemaal massaal onze tuin weer een opfrisbeurt geven. Hierbij is het ook belangrijk om de juiste schutting te kiezen. Er zijn veel verschillende schuttingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel bespreken we de meest populaire soorten en helpen we jou bij het kiezen van de schutting die het beste bij jou past. Lees snel verder! 

Schutting met kokos 

We trappen onze lijst af met onze favoriet, namelijk de kokos schutting. Deze zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden vanwege hun duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is kokos een snel groeiend en hernieuwbaar materiaal dat een tropische sfeer aan je tuin toevoegt. Ideaal voor de warme zomeravonden, toch? 

Houten schutting

De houten schutting is natuurlijk één van de meest populaire schuttingen. Kijk maar eens even naar de tuinen in je straat. Waarschijnlijk heeft 70% een schutting van hout. Een houten schutting is een klassieke keuze die een natuurlijke uitstraling biedt en gemakkelijk aan te passen is. Het voordeel van houten schuttingen is het feit dat deze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten hout. Denk hierbij aan ceder, grenen en hardhout. Elk met hun eigen duurzaamheid en onderhoudsvereisten. Daarnaast kun je deze ook ieder jaar weer een nieuwe kleur geven met een laagje verf. 

PVC schuttingen

PVC schuttingen zijn populair omdat deze onderhoudsvriendelijk zijn. PVC is een kunststof materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, rotting en insecten. Deze schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je heel eenvoudig de keuze kunt maken tussen een moderne of traditionele uitstraling. Het grootste voordeel van PVC ? Het is erg makkelijk schoon te maken! 

Of kies je voor composiet?

Composiet schuttingen zijn gemaakt van een combinatie van houtvezels en gerecycled kunststof. Ze bieden de natuurlijke uitstraling van hout, maar met de duurzaamheid en onderhoud voordelen van kunststof. Composiet schuttingen zijn bestand tegen kromtrekken, splijten en verkleuren. Dit betekent dus ook dat deze een lange tijd mee gaan. Daarnaast vereisen ze weinig onderhoud en ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. 

 

Metalen schutting 

Tot slot, de metalen schutting. Een metalen schuting van bijvoorbeeld aluminium of smeedijzer, biedt een sterke en duurzame afscheiding voor je tuin. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en vereisen minimaal onderhoud. Een metalen schutting is verkrijgbaar in verschillende stijlen, variërend van modern en strak tot elegant en decoratief. Ze worden vaak ook gecombineerd met andere materialen zoals hout, om op deze manier een nog unieke uitstraling te creëren.