Woon XL
Image default
Tuin en buitenleven

Verschillende soorten haagplanten kopen

Bekijk hier het geweldige assortiment aan diverse tuinplanten. Van mooie Thuja’s tot levensbomen en veel meer. Haagplanten kopen doe je natuurlijk bij de specialist in haagplanten. De naam van dit bedrijf is Haagplanten Heijnen. Er is hier een enorme keuze aan mooie planten die sierlijk in elke tuin zullen staan. Of deze planten nu voor een afscheiding moeten zorgen, lof gewoon een fraaie plant om los in een tuin te zetten, slagen zul je hier zeker doen. Heijnen heeft al meer dan 40 jaar ervaring en is al een kwekerij sinds 1976. Dit familiebedrijf heeft een eigen kwekerij. Alle planten die hier te koop zijn, komen uit eigen kwekerij. Het advies is dan ook om haagplanten kopen uit deze kwekerij. Zo weet je zeker dat je kwaliteit krijgt. Alle planten die hier te koop zijn hebben een certificaat en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen.

 

Bepaal zelf wanneer een bestelling geleverd kan worden

Omdat een bestelling van haagplanten ook hier bij Heijnen een secuur werkje is, kan bij een bestelling de leverweek worden aangegeven. Voordeel is dat je dan als besteller exact weet wanneer de bomen geleverd gaan worden. Bovendien kun je hier al rekening mee houden om plaats te maken waar de bestelling neergezet kan worden. Alle bestellingen worden op een pallet vervoerd. De transporteurs zullen hier met de uiterste zorg mee omgaan, maar daar zijn zij ook voor gespecialiseerd. Alle bestellingen die hier bij Heijnen zijn gemaakt worden altijd met de uiterste zorg geleverd. Behalve de beste kwaliteit wordt er ook nog eens één maand aangroei garantie gegeven. Mocht blijken dat na een maand de planten het niet goed doen, dan valt dit binnen de garantie.

Hedge

Zelf een tuin aanleggen met mooie planten

Het lijkt lastig om planten in eigen tuin te planten. Echter is er niet meer nodig dan goed kijken waar de planten neergezet moeten worden en kuilen graven. Hiervoor heb je slechts een goede schep nodig en compost en natuurlijk de planten. Hou er wel rekening mee wanneer de planten voor een heg gebruikt gaan worden, dat deze op genoeg afstand van elkaar, geplaatst moeten worden. Zet je ze te dicht bij elkaar dan kunnen zij elkaar belemmeren met het groeien. Het beste is om deze planten ongeveer per drie stuks op een meter te plaatsen.

 

Mooie groene afscheiding voor een tuin

Tegenwoordig zijn houten of stenen afscheidingen niet meer in de mode. Er wordt steeds vaker gekozen voor een milieubewuste afscheiding. Een mooie haagplant in de tuin zoals een laurierkers. Deze plant stamt af van de rozenfamilie en is ook een groenblijvende plant. Echter moet er wel rekening gehouden worden dat deze plant giftig kan zijn. Wanneer ervoor gekozen wordt om deze plant in de tuin te zetten, moet er extra opgelet worden dat kinderen en huisdieren hier niet in de buurt komen.Ook bij het snoeien zijn goede handschoenen aanbevolen.  Deze planten geven ook zwarte bessen en deze zijn voor vogels niet giftig, maar een heerlijkheid.

Wil je meer weten over bepaalde haagplanten, vraag dan informatie hierover bij Boomkwekerij Heijnen.