Woon XL
Image default
Verzekeringen

Moet je nog een verzekering voor je woning regelen?

Heb je al een woonverzekering afgesloten? Als je dit nog niet gedaan hebt, loop je grote risico’s. Er kan namelijk zomaar iets in je woning gebeuren waardoor schade ontstaat. Je kunt hierbij denken aan grote rampen zoals een brand of een forse lekkage, maar ook kan de bliksem inslaan in je zonnepanelen, je kind kan een bal door de ruit schoppen of je wordt slachtoffer van cybercriminelen. Wat er ook gebeurt, het is altijd goed om een vangnet achter de hand te hebben waarmee je dergelijke ongelukken of rampen kunt opvangen. Dit is waarom je een goede woonverzekering zou moeten samenstellen. We laten je in dit artikel graag zien hoe je dat doet en waar je precies op moet letten om een goede deal te maken. 

Waaruit bestaat een verzekering voor je woning precies? 

Een woonverzekering bestaat uit een inboedel en opstalverzekering. Of je beide pakketten nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Je hoeft namelijk alleen te verzekeren waar jij de eigenaar van bent. Huur je dus een huis, dan heb je alleen maar een inboedelverzekering nodig. Met dit pakket kun je alle schade aan je spullen dekken. Laat je dus een keer een fles rode wijn op je witte vloerbedekking vallen, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de schade te laten uitkeren. Bij grotere rampen is een inboedelverzekering essentieel omdat je in staat moet zijn om in één keer je hele inboedel te vervangen. Denk daarom niet dat je inboedel niet veel waard is, want je zult altijd veel onkosten moeten maken wanneer je zonder verzekering je inboedel moet vervangen. Tevens dekt deze verzekering je ook wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercrime. Dat kan ook heel snel in de kosten lopen en het is zonde als je je spaargeld ziet verdampen door deze vorm van criminaliteit. 

Als eigenaar van een huis heb je een opstalverzekering nodig

Als je een eigen huis gekocht hebt, moet je niet alleen een inboedelverzekering afsluiten, maar ook een opstalverzekering. De officiële definitie van deze polis is dat je hiermee de structuur van je huis kunt verzekeren. Daarmee wordt niet alleen de woning zelf bedoeld, maar ook alles wat aan je woning vastzit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zonnepanelen die op je dak liggen of aan de laadpaal voor je elektrische auto. Heb je dus geïnvesteerd in de duurzaamheid van je woning, zorg er dan dus ook voor dat je een opstalverzekering neemt. Overkomt je een andere ramp, zoals bijvoorbeeld een brand, dan kun je je opstalverzekering ook gebruiken om een tijdelijke woonruimte te betalen. Je merkt het: een goede verzekering voor je woning helpt je op meerdere manieren uit de brand. Sluit er dus hoe dan ook een af. 

Wist je dat je ook je woongemak eenvoudig kunt verzekeren? 

Ga je naar de site van je verzekeraar om je woonverzekering te regelen, kijk dan ook eens naar de overige opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Veilig Wonen pakketten? Met deze opties kun je onderhoud aan je woning uitbesteden aan een specialist voor een lage premie. Zo kun je je schoorsteen op tijd laten vegen, je dakgoten laten reinigen of je cv-ketel laten nakijken. Zo voorkom je dat je veel kosten moet maken vanwege achterstallig onderhoud. Goed om te weten: sluit je meerdere polissen bij een partij af, dan kun je vaak ook nog profiteren van een mooie pakketkorting. Regel je polis daarom vandaag nog, het is met een paar klikken op de muis zo geregeld. Zo simpel is het om zekerheid en comfort te regelen.