Woon XL
Image default
Winkels

Pokerchips spelen een grote rol bij het spelletje poker

Pokerchips worden nadrukkelijk in verband gebracht met het spelletje poker. Dat is natuurlijk meer dan logisch aangezien je deze chips gebruikt bij poker. Poker chips gebruik je bij pokeren om je inzet te laten zien. Om een duidelijk beeld te geven welke soorten pokerchips er allemaal bestaan krijg je hieronder meer duidelijkheid.

Poker chips zijn enorm verschillend, de ene pokerchips zijn ervoor bedoeld om toernooien mee te spelen en is de kwaliteit dus enorm belangrijk. En de ene keer is het juist belangrijk dat er poker chips zijn, en wordt er niet te veel gekeken naar kwaliteit. Dit zie je vaker terug bij mensen die pokeren voor de fun. Dit gebeurt vaak onder genot van een drankje en een hapje. Het is dan ook niet erg dat een poker chip vies wordt of beschadigd wordt.

Zoals net al benoemd is het erg belangrijk dat pokerchips, die gebruikt worden bij toernooien of cash games, niet beschadigd worden. De reden hierachter is omdat er veel geld te winnen is en hier niet mee gesjoemeld mag worden. Als iemand bijvoorbeeld weet dat er op een bepaalde kaart iets beschadigd is, weet diegene de kaart en is het makkelijk voor hem om minder geld te verliezen, of meer geld te winnen. Voor een toernooi worden alle kaarten altijd nagekeken en uitbundig gecheckt.

Pokertafel

Niet alleen pokerkaarten of een pokerset moet goed in orde zijn maar ook een pokertafel. Dit heeft met uitstraling te maken en om geen rare dingen te laten gebeuren tijdens het pokeren. Zo is er wel is gebeurd dat het kleed op een pokertafel niet helemaal recht ligt waardoor de pokerkaarten niet mooi schuiven, of dat de bedrukking niet helemaal meer goed zichtbaar is waardoor er onduidelijkheden kunnen ontstaan aan een pokertafel. Aan een pokertafel mag je ook niet je drinken plaatsen. Dit mag bij sommige kleine toernooien wel omdat het hier om minder geld gaat en soms zelfs om helemaal geen geld. Voorbeelden hiervan zijn het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Gezelligheid, het beter worden in poker en het genieten van het spelletje staat hierbij op een.