Woon XL
Image default
Woningen

Ontstoppingsbedrijf in Zaandam inschakelen?

Schakel de hulp in van een deskundige ontstoppingspecialist indien uw afvoer, douche of toilet verstopt is. Buunk Ontstoppingsdienst is al vele jaren gespecialiseerd in het oplossen en verhelpen en oplossen van rioolproblemen in Zaandam en omstreken. Als geen ander weet Buunk hoe onaangenaam een verstopping is. Daarom staan wij 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar.

Een verstopping is soms moeilijk te achterhalen. Een mogelijkheid is dat de leiding door ophoping van vet-, zeep en vuilresten is dichtgeslibd, verzakt, of in het slechtste geval is afgebroken. Een andere mogelijkheid is dat een prop of ander voorwerp klem zit in de leiding of dat boomwortels de riolering doorboort hebben en er kunnen diverse andere beschadigingen zijn. Voor elk type verstopping is er een andere oplossing. Een groot aantal verschillende verstoppingen kunnen wij direct en efficiënt voor u verhelpen. U kunt onder andere bij Buunk terecht voor onderstaande verstoppingen en oplossingen:

Soorten verstoppingen

Verstopping van toilet

Als uw toilet verstopt moet u niet nog een keer doorspoelen. Een verstopping van toilet is een veel voorkomend probleem en zo goed als iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. Indien u de toilet nog een keer doorspoelt komt het water nog hoger te staan en dit kan ervoor zorgen dat de toilet overstroomt. Kleine verstoppingen in het toilet kunt u ook zelf proberen te verhelpen door middel van ontstoppingsmiddelen te gebruiken.

Verstopping van afvoer

Als een afvoer verstopt is dan is dit meestal te merken aan langzaam weglopend water en stankoverlast. Het is hierbij raadzaam om gelijk een professioneel ontstoppingsbedrijf in Zaandam in te schakelen.

Verstopping van wasbak

Een symptoom van een verstopte wasbak is dat het water niet wegloopt en dus vol staat met water. Een verstopping in de wasbak wordt meestal veroorzaakt door opgehoopt vuil, vet, gel, scheerschuim, zeep en/of eetresten. Ontstoppingsbedrijf Buunk heeft in de afgelopen jaren al ontelbare wasbak verstoppingen voor klanten verholpen.

Verstopping van doucheputje

In veel gevallen komt een verstopping van de douche en doucheputje door haren. I.c.m. huidvetten en zeepresten leidt dit voor zeer onaangename verstoppingen. Het is mogelijk om dit zelf op te lossen maar als dit niet lukt dan is het tijd voor een professionele oplossing van Buunk.

Verstopping van de gootsteen

Een verstopping van de gootsteen kunt u zelf verhelpen door gebruik te maken van soda en heet water. Dit helpt om de verstopping door vetresten tegen te gaan. Een verstopte gootsteen zorgt dat het water niet weg kan spoelen. Mocht dit het geval zijn is het verstandig om geen gebruik meer te maken van de betreffende wasbak.

Verstopping van het riool

Een verstopt riool is meestal te tijdrovend of te complex om dit zelf te verhelpen. Daarnaast is het mogelijk dat er schade wordt toegebracht aan het riool. Laat u bij verstopt riool dus bijstaan door een vakkundig ontstoppingsbedrijf. Een verstopt riool wordt meestal opgemerkt door een vreemd geluid uit de afvoer van de toilet, douche of wasbak. Hierbij komt het water omhoog ipv dat het weg gaat.

Inspectie van het riool

Om een verstopping te verhelpen dient er eerst een analyse en onderzoek te worde uitgevoerd zodat de oorzaak bekend is. U kunt bij oorzaken denken aan scheuren, breuken, verstopping van het riool of andere mankementen van het riool.

Reinigen van het riool

Een effectieve manier om lekkage, stankoverlast en verstoppingen te voorkomen is door het regelmatig reinigen van het riool. Zo voorkomt u de onaangename gevolgen en hoge kosten.

Reparatie van het riool

Indien een rioolreiniging niet voldoende blijkt te zijn moet er gekeken worden naar een rioolreparatie. Dit is het geval als er bijvoorbeeld een scheur in de riolering zit. Dit is helaas niet op te lossen met een reiniging van het riool.