Woon XL
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies ik het prikbord dat het beste bij mij past

Vaak papieren kwijt omdat je geen centrale plek hebt om je notities en berichtjes te bewaren? Een prikbord is een uitkomst, thuis en op kantoor! Eén plaats waar je alles bewaard. Het enige dat je nodig hebt, is een ruimte aan de muur en een doosje punaises. Prikborden zijn er in soorten en maten. Afhankelijk van je voorkeuren in stijl, materiaal en gebruiksgemak is er altijd een prikbord dat goed bij jou past. Wil je een bord dat niet alleen praktisch is maar ook goed binnen het interieur past? Of heb je liever een bord met een natuurlijke uitstraling? We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rijtje zodat je zelf de beste keuze kunt maken.

Prikbord kurk

Een bord van kurk heeft een warme en rustige uitstraling. Kurk heeft verschillende goede eigenschappen. Zo heeft het een isolerende werking, is het licht flexibel en heeft het een natuurlijke uitstraling. Hoewel een bord van kurk een relatief klein oppervlakte heeft, doet het oppervlak niets af aan de positieve eigenschappen. Heb je een interieur met een landelijke of bohemienstijl? Dan past dit type bord goed bij jou. Kies je voor een lijst rond het bord die goed bij jouw stijl past, dan heb je ook nog eens een mooie woonaccessoire.

Prikbord linoleum

Een prikbord van linoleum is praktisch en fraai tegelijk. Linoleum is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je het bord goed laat aansluiten op je inrichting. Net zoals kurk is linoleum een natuurlijk materiaal en heeft, afhankelijk van de kleur die je kiest, een rustige uitstraling. Daardoor komt alles dat je met punaises op het bord prikt goed tot zijn recht.

Prikbord pet-vilt

Een prikbord van vilt heeft een zachte uitstraling en een goede invloed op de akoestiek van een ruimte. Vilten wanden worden ook gebruikt om de akoestiek in bijvoorbeeld een kantoor of wachtruimte te verbeteren en harde geluiden te dempen. Vilt is een vrij compacte stof, waardoor de punaises goed in het bord blijven zitten en je ook zwaardere dingen op kunt hangen.

Prikborden textiel

Ook textiel heeft een goed effect op de akoestiek. Het dempt harde geluiden, wat ideaal is in een groter kantoor, een wachtruimte of een lange gang. Punaises maken niet snel een beschadiging in textiel, waardoor het prikbord ook bij intensiever gebruik lang meegaat. Deze borden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er altijd een kleur bij zit die goed binnen het interieur van een woning of kantoor past