Woon XL
Image default
Aanbiedingen

Wat is het beste kattenmand voor uw kat?

Wat is het beste kattenmand voor uw kat?

Als uw kat op vreemde plaatsen slaapt, of op vreemde voorwerpen, dan kan dat gewoon zijn omdat hij geen slaapoppervlak heeft dat hij lekker vindt op een plek waar hij graag wil slapen. Vaak slapen katten op vreemde plaatsen als ze geen bed of plek hebben die hun voorkeur heeft. Dus het juiste kattenmand op de perfecte plek kan helpen om de vreemde slaapgewoontes van uw kat te elimineren. Om het type bed te vinden waar uw kat de voorkeur aan geeft, kunt u de volgende richtlijnen volgen:

Observeer zijn gedrag

Let op waar en hoe uw kat slaapt. Als hij zich opkrult tot een bolletje, zoek dan een rond bed. Als uw kat ineengedoken ligt onder een kattenmand met kleren of vaak onder een fauteuil zit, probeer dan een hol bed. Of, als hij languit in een vensterbank of op een kussen van de bank ligt, is een mat misschien uw beste kans. Een deel van het plezier van het huisdier zijn is experimenteren met wat je gezinslid leuk vindt, dus als de ene stijl niet werkt, kun je altijd een andere proberen.

Denk aan de grootte van het bed

Afhankelijk van de slaapvoorkeuren van uw kat, moet het bed groot genoeg zijn zodat hij zich kan uitstrekken of klein genoeg zodat hij zich comfortabel kan opkrullen en zich veilig voelt. Als uw kat het liefst in de open lucht ligt, zoek dan een bed dat net zo lang is als uw kat zelf (zonder staart), zo’n 15 tot 20 centimeter lang. Als uw kat zich liever opkrult, is een rond bolster- of grotbed met een diameter van ten minste 15 centimeter een goede keuze – maar schuw grotere, afgesloten bedden niet, omdat deze de veiligheid bieden die sommige katten verkiezen met de mogelijkheid om zich uit te strekken wanneer dat nodig is. En als uw kat een groot ras is, zoals een Britse korthaar of Maine coon, is een groter bed altijd beter.

Kies om te beginnen natuurlijke materialmen

Katten hebben gevoelige neuzen, dus kies voor natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, of ongebleekt beddengoed, die beter ademen dan synthetische en mogelijk minder chemische geuren hebben. Als uw kat niet wordt afgeschrikt door synthetische materialen, zoals pluche polyesters dat populair is in beddengoed voor huisdieren, kunt u gerust experimenteren als uw budget dat toelaat.

Houd comfort in gedachten

Houd rekening met de mobiliteit en de levensfase van uw kat. Een oudere kat zal bijvoorbeeld een dikker, orthopedisch bed met een lage instap nodig hebben, terwijl een kwieke jonge kat dat niet zal hebben.

Zorg ervoor dat het gemakkelijk schoon te maken is

Om uw geestelijke gezondheid te redden, moet u een kattenbed kopen dat in de wasmachine gewassen kan worden, en de onderhoudsinstructies nauwkeurig opvolgen, want zelfs de kleinste aanpassingen in de wasmachine of droger kunnen ervoor zorgen dat een kattenbed gaat klitten of scheuren.

Waar plaats je een kattenbed

De favoriete slaapplek van een kat kan aanwijzingen geven over waar u een kattenbed moet plaatsen. Als de kat vaak voor een zonnig raam slaapt, in de buurt van een warme ventilatieopening in de vloer, of op de hoogste plek van een kattenhuisje, kunt u overwegen het bed op die plek te zetten. En vergeet niet om eerst de ruimte op te meten om er zeker van te zijn dat het bed past.

 Misschien bent u ook geïnteresseerd in een hondenmand groot en hondenkussen groot.