Woon XL
Image default
Beveiliging

De innovatie voor jouw bedrijf

Vrijwel iedere ondernemer wil dat de spulletjes in zijn bedrijf veilig zijn. Je plaatst camera’s om de inbrekers af te schrikken, je laat alarminstallaties aanleggen en je legt alles uit het zicht. Alles om te zorgen dat er niet ingebroken wordt zonder zelf teveel aan gemak en toegankelijkheid van je bedrijf in te boeten. Dat is de reden dat veel ondernemers vaak wel hun beveiliging in de vorm van melder verbeteren, maar niet investeren in betere sloten. Dit is zonde, want een stevig slot voegt een hoop toe op het gebied van algehele beveiliging zonder dat je zelf al te veel moeite hoeft te doen om je bedrijf nog binnen te komen. In dit blog gaan we in op het gemak van codesloten voor bedrijven.

Verschillende vormen en maten

Codesloten komen in verschillende vormen en maten. De gemene deler hierin is dat je kunt onderscheiden wie wel of niet iets te zoeken heeft achter een bepaalde deur of poort, zonder dat je bij hoeft te houden wie er allemaal een sleutel heeft voor die deur. Ook als je het overzicht kwijt bent is dat geen probleem bij een codeslot. Je hoeft het slot namelijk alleen even te hercoderen en je geeft de code weer door aan degenen die je toegang wil verschaffen achter de deur. Verder kun je als je even de code niet wil of kan invoeren ook gewoon een sleutel gebruiken. Vaak wordt een codeslot gewoon geleverd met een cilinderslot waardoor je ook je slot in de nacht bijvoorbeeld dubbel kun beveiligen. Dan gebruik je het codeslot op de dagschoot als bijzetslot.

Oerdegelijke codesloten

Codesloten zijn er voor binnen of buiten. Dit heeft vooral te maken met hoe robuust en waterbestendig deze sloten zijn. Een slot voor binnen is vaak wat kleiner en wordt vaak voor bijvoorbeeld de magazijnruimte van een winkel gebruikt. Een codeslot voor buiten daarentegen is gemaakt om werkelijk alle weersomstandigheden aan te kunnen. Een codeslot voor buiten van Borglocks is bijvoorbeeld 10.000 uren besproeid met een zoutwateroplossing om te controleren of het slot wel roestbestendig genoeg is. Hiermee haal je dus een oerdegelijk product in huis dat jarenlang meegaat. 

Minimalistisch, maar super handig

Ten slotte heb je ook nog de meest minimalistische en wellicht ook wel meest populaire vorm van codeslot, namelijk de codedeurkruk. Dit is een hele handige gimmick voor je deur omdat je nauwelijks ziet dat het een codeslot is. De code moet namelijk ingevoerd worden op de deurkruk. Dit is niet alleen heel handig voor de gebruiker. Ook wordt het heel lastig voor buitenstaander om de code af te kijken!

 

https://www.borglocks.nl/