Woon XL
Image default
Design en ontwerp

De voordelen van Akupanel wandpanelen

De voordelen van Akupanel wandpanelen

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen; Akupanel wandpanelen. De panelen met een x-aantal horizontale of verticale latjes met daarachter een speciaal soort vilt. Deze panelen zijn de afgelopen tijd een ware hit en mogen inmiddels meer dan een tijdelijke trend genoemd worden. Akupanel wandpanelen zijn een ultiem scandinavisch design en passen dan ook in elk interieur dat hier ook maar iets mee te maken heeft. Maar wat zijn eigenlijk nog meer de voordelen van deze wandpanelen? Wij duiken hier in deze blog dieper in.

Binnen no-time een eyecatcher

Het grootste voordeel, en de grootste reden dat men helemaal verliefd is op deze wandpanelen, is de uitstraling van dit product. Een Akupanel komt in een afmeting van 240cm lang of 300cm lang. De breedte is over het algemeen altijd 60cm. Je kunt door één paneel te plaatsen dus al enorm snel een verschil maken in een ruimte. Toepassingen waar mensen de panelen veel voor gebruiken zijn bijvoorbeeld achter een televisie om zo een tv-wall te realiseren, maar ook in de hal achter de kapstok. 

Akoestiek in de ruimte verbeteren

Naast dat de wandpanelen een mooie toevoeging voor de ruimte kunnen zijn op visueel gebied, zijn ze dit in vrijwel alle gevallen ook voor de akoestiek in de ruimte. De combinatie van de vorm van de Akupanel wandpanelen met de latjes en het vilt zorgt er namelijk voor dat allerlei soorten geluid worden gedempt. Plaats jij een Akupanel achter de tv? Dan zullen de buren minder last hebben wanneer jij het geluid wat harder zet tijdens een goede film. Plaats je de Akupanelen in de eetkamer? Dan zul je hier in alle rust kunnen eten en kletsen zonder dat de ruimte hol klinkt. Overigens noemt met dit vaak wandpanelen, maar de panelen kunnen net zo goed plafond panelen worden genoemd daar ze ook daar kunnen worden gemonteerd.

Te koop bij de echte specialist

Ben jij van plan een Akupanel aan te schaffen? Dan adviseren wij je dit te doen bij een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd en die serieuze merken verkoopt. Lang niet alle Akupanel wandpanelen zijn namelijk van dezelfde kwaliteit. Een voorbeeld van een echte specialist op dit gebied is Solza.nl. Met alleen merken van hoge kwaliteit, een groot assortiment in kleuren en afmetingen én een enorm snelle levering met recht dé specialist in Nederland.