Woon XL
Image default
Deur kozijn raam trap

De pluspunten van HR++ glas

Wat is HR++ glas?

HR staat voor “Hoog Rendementsglas”. De plusjes geven aan hoe dik het glas is en in welke mate dit je huis beschermt tegen weersomstandigheden als tocht, vocht en kou. Verder bevordert HR++ glas het behoud van warmte. De twee plusjes betekenen dus dat dit glas extra sterk dubbel glas is.

Voordelen van HR++ glas

De voordelen HR++ glas zijn als volgt op te sommen:

  • Isolatie. Door middel van dit glas wordt je huis zoveel beter geïsoleerd. Op die manier verhoog je het woongenot en het comfort.
  • Rolluiken hebben meerdere functies en één ervan is warmte buiten houden en koelte binnen behouden of andersom. Op dat vlak worden rolluiken snel overbodig. Dit omdat HR++ glas voldoende isoleert.
  • Besparen. Doordat de verwarming niet vaak meer aan zal hoeven in koude maanden, bespaar je stookkosten. Ook het milieu gaat hierop vooruit. Tijdens de warmere maanden blijft het een stuk koeler in huis en blijft benauwende warmte buiten.
  • Coating. HR glas is meestal voorzien van een coating. Deze coating is een laagje dat zich over een gehele glasplaat bevindt. Het glas laat op die manier stralen van de zon door en houdt de bestaande warmte binnenshuis, ook daadwerkelijk binnen. Dit is vooral een pluspunt in de maanden waarop vorst zijn intrede doet.

Argongas

Wat maakt nu dat HR++ zoveel voordelen met zich meebrengt? Het antwoord: Argongas. Dit gas bevindt zich tussen de glasplaten. Het gas staat erom bekend dat het beter geleidt en stroperiger is dan gewone droge lucht. Het heeft een dichtere consistentie. Dit zorgt ervoor dat het niet zomaar in beweging komt. Het is dus sterker en dat komt de waarden tegemoet.

U-waarden

Enkel glas, HR+ glas, HR++ glas en driedubbel glas. De soorten zijn allemaal in het bezit van verschillende waarden, namelijk U-waarden. Zo heeft enkel glas een waarde van 5,8 en HR++ een waarde van 1,1. Hoe lager, hoe beter geïsoleerd. Hiermee wint HR++ het dus van enkel -of HR+ glas. Driedubbel glas klinkt nog beter, maar daar zit ook een nadeel aanvast. Driedubbel glas past namelijk niet tussen alle kozijnen. Daarnaast zijn drie platen zwaar en is niet elk kozijn hierop gemaakt. Het zal ook tussen de bestaande spouwbreedte moeten passen. Vroeger was enkel glas namelijk heel normaal en bestond hoog rendementsglas nog niet. In dat geval zal je dus een investering moeten doen. Bij HR++ glas hoeft dit niet en kun je profiteren van de voordelen.

https://www.jlmglas.nl/hrdubbelglas/