Woon XL
Image default
Gezond wonen

Bereid je vast voor op een warme zomer

Een warme en zonnige zomer, wie droomt er nu niet van? De zon schijnt volop en we lijken meer energie dan ooit te hebben. Toch kan het op die mooie dagen in je huis al snel te warm worden waardoor heerlijke verkoeling meer dan welkom is. Een airconditioning in je huis zorgt er dan ook dat je na een lange en warme dag even helemaal kan ontspannen en dat je makkelijker de slaap kan vatten.

De mogelijkheden

Airconditioning kent al langer een grote populariteit in kantoor- en bedrijfsgebouwen, maar ook meer en meer particulieren kiezen tegenwoordig voor de luxe ervan bij hen thuis. Met de dalende aankoopprijzen en de steeds zuiniger geworden toestellen, is het ook voor woningen een prima investering geworden. Wooncomfort is belangrijk en airconditioning draagt hier zeker en vast aan bij. Of je nu kiest voor een vaste of mobiele airconditioning, je geniet steeds van de meest aangename temperaturen op ieder moment van de dag en de nacht en kunt die drukkende en vermoeiende hitte makkelijk buiten houden. Door het grote aanbod kan je ook steeds voor een toestel kiezen dat voor een specifieke ruimte precies de juiste capaciteit heeft en je het energieverbruik perfect onder controle kunt houden.

De voordelen

Koelen en verwarmen met één toestel

Vaak wordt enkel en alleen aan het verkoelende effect van airconditioning gedacht, maar wist je dat je met één en hetzelfde toestel de ruimtes in je woning zowel kunt verkoelen als verwarmen. Zeker in het tussenseizoen is dit een groot voordeel omdat je niet direct je hele huis hoeft te verwarmen, maar heel specifiek per ruimte kunt werken.

Optimale luchtvochtigheid

Airconditioning zorgt er niet alleen voor dat je woning aangenaam koel gehouden kan worden tijdens de warmste dage, het haalt ook de luchtvochtigheid in de kamer naar beneden wat al onmiddellijk een veel aangenamer gevoel heeft. In een te vochtige lucht ga je namelijk al sneller zweten en krijg je dat vervelende plakkerige gevoel.

Altijd schone lucht in huis

Als je kiest voor airconditioning, kies je ook voor schone lucht. De lucht die van buiten naar binnen gehaald wordt, passeert eerst door de filter van het toestel waar het gezuiverd wordt van stofdeeltjes en bacteriën. Zeker in een tijd waarin veel mensen te kampen hebben met allergieën is dit een groot bijkomend voordeel voor het welbevinden en de gezondheid.

Te bedienen vanop afstand

De nieuwste types airconditioning, zowel vast als mobiel, zijn vanop afstand te bedienen met je smartphone. Een ongelofelijke luxe om te weten dat je na een lange en veel te warme dag bij je thuiskomst direct kan genieten van een heerlijk koele woning. Je zorgt er op die manier bovendien ook voor dat je airconditioning enkel hoeft te werken op momenten dat jet nodig is en dat je dus niet onnodig energie gaat verbruiken.

Airconditioning in je woning geeft je tal van voordelen die je toelaten om nog meer laten genieten van die mooie en warme zomer. Je kan de zon en warmte opzoeken wanneer je dat wil, maar je hebt ook steeds een heerlijk koel en fris huis dat op je wacht en het kost niet eens zoveel als je misschien wel zou denken.