Woon XL
Image default
Kamers en ruimtes

Alles over patchwork vloerkleden

Moderne vloerkleden hebben een grenzeloos design. Er zijn geen regels die bepalen welke richting een modern vloerkleed ontwerp moet uitgaan, in tegenstelling tot de regels die gelden voor oosterse vloerkleden. Temidden van de grenzeloze ontwerprichtingen, is een bepaalde stijl die wordt onderschat, het patchwork vloerkleed. Niet alleen erg stijlvol vanwege zijn unieke stijl, het patchwork-ontwerp heeft ook voordelen voor het milieu. Lees er hier meer over.

Wat is een patchwork-ontwerp?

Patchwork vloerkleden zijn gemaakt door verschillende stukken handgeknoopte vloerkleden in één vloerkleed te patchen. Het ontwerppatroon is het resultaat van verschillende gepatchte combinaties, maar het vloerkleed blijft één geheel. Soms zie je zelfs variaties in de hoogte van het kleed vanwege de verschillende stukken. Moderne patchwork vloerkleden kunnen bestaan ​​uit handgeknoopte of machinaal gemaakte vloerkleden. Ze zijn echter meestal met de hand geknoopt, aangezien handgeknoopte vloerkleden duurzamer zijn en een langere levensduur hebben. Het is belangrijk op te merken dat patchwork vloerkleden kunnen bestaan ​​uit delen van traditionele vloerkleden, maar worden beschouwd als een subcategorie van moderne vloerkleden omdat het een modern ontwerp is.

Waar komt het patchwork-ontwerp vandaan?

Het concept van patchwork werd voor het eerst geïntroduceerd in Pakistan. De bedoeling was om bruikbare delen van Perzische handgeknoopte vloerkleden te redden door de stukken aan elkaar te knippen en te naaien. Patchwork ontwerpen werden vervolgens geïntroduceerd in de moderne industrie. Uiteindelijk werd het patchwork een onafhankelijk ontwerp dat voortkwam uit het concept van recycling. Daarom is het belangrijk op te merken dat niet alle patchwork vloerkleden eigenlijk gerecyclede vloerkleden zijn, maar slechts een ontwerp. Moderne patchwork vloerkleden worden nog steeds voornamelijk gemaakt in Pakistan en Turkije. Er is altijd een mogelijkheid dat het concept ergens anders wordt overgenomen.

Wat zijn de kenmerken van modern patchwork vloerkleden?

Grootte en vorm

Net als de meeste andere vloerkleden zijn moderne patchwork vloerkleden er in verschillende maten en vormen. Onder de vormen die in deze categorie vloerkleden te vinden zijn, zijn vierkante, rechthoekige, ronde, achthoekige of zeshoekige vormen.

Kleur en uitstraling

De kleuren die in moderne patchwork vloerkleden worden gebruikt, verschillen afhankelijk van het type gerecycled vloerkleed en de kleurstof. Een patchwork vloerkleed kan bestaan ​​uit stukjes traditioneel vloerkleed met bijbehorende traditionele kleuren. Elke kleur kan worden gebruikt in combinatie met moderne geometrische vormen of strepen. In elk van deze gevallen kunnen de kleuren die in het vloerkleed worden gebruikt, verschillen. Er is ook een soort modern patchwork dat overgeverfd is. Het patchwork-ontwerp in moderne vloerkleden is uniek en milieuvriendelijk in een wereld die evolueert naar verminderen, hergebruiken en recyclen. Zeker een aanrader mocht je op zoek zijn naar een duurzaam design in jouw interieur!

 

https://www.vloerkledenwinkel.nl