Woon XL
Image default
Kamers en ruimtes

Zo maak je jouw woning zomer-proof, 3 top tips

Het is pas zomer wanneer je de ramen en tuindeuren hele dagen open kunt doen, omdat het zo lekker warm is. Heerlijk genieten van het mooie weer. Herken je dat? Je doet het raam open en zoem: een dikke vlieg komt binnen of nog erger; een wesp! Het gezoem gaat toch irriteren en je bent vervolgens druk bezig om het insect te vangen. Dit kan je gemakkelijk voorkomen met horren!

Bescherm de insecten en schaf horren aan

Stel dat je horren koopt voor je ramen, dan heb je daar heel veel voordelen van. Insecten worden zo eenvoudig buitengehouden. Je wordt daardoor niet lek gestoken door muggen en kan ’s nachts prima slapen en uitgerust aan je nieuwe dag beginnen. Wanneer het in de nacht lekker afkoelt, kunnen de ramen op je slaapkamer of elke andere kamer in huis open en komen er geen nachtvlinders, motten of meikevers binnen vliegen.

Horren voor ramen en deuren op maat

Voor elk raam kan je een passende hor kopen, er zijn horren voor draairamen (naar binnen of buiten), dakramen, draaikiepramen en schuiframen. Heb je mooie openslaande tuindeuren? Dan kan je voor een plisséhordeur, rolhordeur of schuifhordeur kiezen. Wanneer je voor horren op maat kiest, kan je ook het soort horrengaas kiezen. Er is ook stevig horrengaas – geschikt voor huisdieren -en gaas dat pollenwerend is, superfijn wanneer je last van allergieën zoals hooikoorts hebt. Wil je graag advies rond horren? Bij deze woonwinkel in Oldenzaal helpen ze je graag verder, ook het inmeten en monteren kan je door de vakmensen laten doen, handig toch?

Wat is de mooiste, zomerse raamdecoratie om mee te isoleren?

Naast horren kan je met warme dagen veel meer uit je ramdecoratie halen. Want raambekleding kan je tegelijkertijd inzetten als zonwering. Hoe zeer je ook geniet van mooi weer, niemand wil wegsmelten in de hitte. Het huis aangenaam koel houden kan met isolerende raamdecoratie; denk aan rolgordijnen, praktisch en strak. Wat ook mooi staat zijn duettes; de sierlijk opgevouwen stof heeft een elegante uitstraling en geeft veel sfeer aan je kamer, de honingraatstructuur van de dubbele plisségordijnstof zorgt er bovendien voor dat hitte buiten blijft. En wie weet kies je niet alleen voor deze isolerende raamdecoratie, maar maak je ook een zomerse keuze wat de kleuren betreft. Denk aan frisse kleuren voor een vakantiegevoel, zoals azuurblauw of lichtgeel.

Buitenzonwering voor terras en huis

Aan de buitenkant van je huis kan je de zon weren met behulp van markiezen of, ook super aangenaam, een knikarmscherm voor je terras. Je creëert een fijne schaduwplek en tegelijkertijd voorkom je dat de zon via die mooie tuindeuren je kamer binnen opstookt. Ook rond de zonwering kan jij je laten adviseren, mocht je graag eerst vrijblijvende informatie rond zomerse raamdecoratie. Op naar een aangename en gezellige zomer!