Woon XL
Image default
Verzekeringen

Welke woonverzekeringen zijn er?

Veel Nederlandse huiseigenaren (85%) hebben een woonverzekering. Er zijn verschillende manieren om je woning te verzekeren. In dit artikel wordt uitgelegd welke verzekeringen er zijn en wat er precies wordt gedekt.

 

Je hebt twee soorten woonverzekeringen: een inboedel- en opstalverzekering. Bij een inboedelverzekeringen verzeker je alle losstaande spullen in je huis. Dit kan een tv of kast zijn. Onder een opstalverzekering vallen alle vaststaande spullen zoals een gevel, dak of regenpijp.

 

In welke gevallen ben ik verzekerd?

 

Met deze verzekeringen ben je verzekerd tegen schade die jouw overkomt door bijvoorbeeld een storm, hevige regenbui, inbraak of brand. Mocht je deze schade zelf veroorzaken, dan wordt de schade niet vergoed. Ook extreme omstandigheden zoals een oorlog of natuurramp zorgen voor geen dekking van de schade.

 

Hoe verzeker ik mijn woning volledig?

 

Wil je ook verzekerd zijn tegen schade aan je huis die jijzelf of je huisgenoten aanrichten, dan biedt een all-risk verzekering een uitkomst. Alle vast- en losstaande spullen zijn dan gedekt. Wil je ook verzekerd zijn voor schade die je een andermans huis aanricht, dan is een aansprakelijkheidsverzekering iets voor jou.

 

Waar vind ik de beste woonverzekering?

 

Nu je weet welke woonverzekeringen er zijn kom je aan bij de volgende stap: de beste woonverzekering vinden. Er zijn momenteel zoveel woonverzekeringen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is een lastige klus om hier de beste uit te kiezen. Een oplossing voor dit probleem biedt de pagina  woonverzekering vergelijken. Hier kun je overzichtelijk de verschillende aanbieders vinden en kan je de beste uitzoeken. Scheelt een hoop zoek- en vergelijkwerk!

 

Ik wil een inboedelverzekering. Waar moet ik op letten bij het kiezen?

 

Je wilt alle losstaande spullen in je huis verzekeren. Een belangrijke vraag hierbij is of je je inboedel basis, all-risk of all-risk + buitenshuis wilt verzekeren. De laatste optie verzekerd zoals de naam al zegt ook de spullen in je tuin die bijvoorbeeld gestolen worden. Deze verzekering heeft de grootste dekking, maar daar betaal je dan ook het meest voor. De beste inboedelverzekering voor jouw situatie vind je op inboedelverzekeringen vergelijken.

https://woonverzekeringvergelijker.nl/