Woon XL
Image default
Meubels

De beste 5 tips voor keuken design

De kans is groot dat jij tot de ware groep van de keukenliefhebbers behoort. Er is namelijk een reden dat je bij dit artikel uit bent gekomen. Of je nu een meester chef in spe bent of gewoon graag experimenteert met recepten, je keuken is de place to be in huis voor het maken van heerlijke gerechten. Dus waarom zou je niet wat extra aandacht besteden aan het design ervan? Hier zijn de beste vijf tips om jouw keuken om te toveren tot een culinair paradijs met een flinke dosis stijl. Dankzij deze tips til jij de inrichting van jouw keuken naar een hoger niveau!

1.      Ga altijd voor licht en luchtig

Niets zo belangrijk als een frisse keuken als je wilt zorgen voor een bepaalde mate van rust en hygiëne in huis. Maak daarom optimaal gebruik van natuurlijk licht. Kies voor lichte kleuren op de muren, vloer en kasten. Grote ramen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar maken je keuken ook ruimer en luchtiger. Combineer dit met wat mooie Y stoelen en je weet zeker dat je een frisse uitstraling realiseert bij jou in huis.

2.      Kies voor een slimme indeling

Een goed doordachte indeling is de sleutel tot succes. Zorg voor een logische flow in je keuken, waarbij het fornuis, de gootsteen en de koelkast een efficiënte dans met elkaar doen. Denk aan handige opberglades en overweeg een kookeiland als de ruimte het toelaat. Op die manier is het ook voor de mensen met wat minder ruimte in huis toch mogelijk om echt alles uit hun eigen keuken te kunnen halen voor het koken.

3.      Denk na over de opslag

Zeg vaarwel tegen keukenchaos maar investeer in slimme opbergruimte als je jouw keuken net even wat beter wil maken dan dat hij dat op dit moment is. Kies voor lades met handige organizers, zodat elk keukengerei zijn eigen plekje heeft. En wat dacht je van een speciale plek voor je verzameling van alle kruiden en specerijen? Geordend koken is een stuk leuker en lekkerder, denk hier dan ook echt aan bij het inrichten van je eigen keuken.

4.      Koop speciale stukken 

Laat je keuken stralen met eyecatchers. Een opvallende koelkast, een stijlvolle kookplaat of een trendy kraan kunnen de show stelen. Durf te experimenteren met materialen en kleuren om je keuken een persoonlijke touch te geven. Ook bij de wat meer budget winkels is het mogelijk om prachtige spullen te kopen die echt de aandacht weten te trekken.

5.      Haal de natuur naar binnen

Breng de natuur naar binnen! Planten in de keuken zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor een gezonde vibe. Kruidenplantjes op het aanrecht of in mooie potten voegen niet alleen smaak toe aan je gerechten, maar ook aan je keukenstijl. Op internet kan je meer dan genoeg handige tips en tricks vinden over hoe je jouw plantjes het beste kunt laten groeien in huis. Zo zorg ook jij net even voor wat meer kleur en gezelligheid, wie wil dat nu niet?