Woon XL
Image default
Tuin inrichting

Een schutting kiezen, waar begin je?

Wil je een schutting in jouw tuin zetten maar vind je het lastig om ergens te beginnen? Geen probleem, want er zijn met jou heel veel mensen die het lastig vinden om een schutting te kiezen voor hun tuin. In dit artikel helpen we je stap voor stap door het proces heen, zodat jij eenvoudig een mooie schutting uit kunt kiezen.

Bepaal de afmetingen voordat je naar het ontwerp kijkt

Het begint allemaal met de juiste afmetingen vinden voor jouw schutting. Pas dan kun je bepalen hoeveel meter schutting je nodig hebt en hoeveel budget je hiervoor moet/kunt gebruiken. Kijk daarom eerst naar waar je de schutting wilt hebben en meet met een meetlint op hoeveel meter je nodig hebt. Dit kun je meten van buitenste paal tot buitenste paal van je erf of vanaf een muur tot het punt waar je het hek wilt laten eindigen. Je kunt met overigens zowel een standaard schutting als een schutting op maat laten plaatsen.

Kies jouw favoriete soort hekwerk

Je kunt kiezen uit sierhekwerk voor jouw tuin, maar ook modern hekwerk, een houten hekwerk of een dubbelstaafmathekwerk is mogelijk. Je kunt jouw favoriete hekwerk vinden bij een specialist in hekwerken zoals Hekkenpoorten.nl. Welke hekwerk het beste bij jouw tuin past hangt af van jouw smaak, de grootte van je tuin en uiteraard ook je budget. Een sierhekwerk is, zoals de naam al zegt, sierlijk vormgegeven. Dit soort hekwerken wordt vaak geplaatst in klassieke tuinen, maar ook in moderne tuinen. Een houten hekwerk geeft al gauw een warme uitstraling aan een tuin, dus als je sfeer heel belangrijk vindt, is een houten hekwerk misschien wel jouw ding. Een modern hekwerk kenmerkt zich door strakke lijnen en is vaak volledig in staal uitgevoerd. Hierin zijn uiteraard verschillende soorten hekwerken te krijgen, maar ook hier is jouw smaak uiteindelijk doorslaggevend. Tot slot zijn er dubbelstaafmathekwerken. Dit type hekwerken wordt vaak voor bedrijventerreinen gebruikt, maar het kan ook in particuliere tuinen geplaatst worden. Meestal wordt dit dan in combinatie met een hoge heg geplaatst.

Bepaal de kleur voor je hekwerk

Veel mensen kiezen voor een ‘veilige’ neutrale kleur voor hun hek in de tuin. Denk aan wit, grijs of zwart. Toch hoeft dit niet, want je kunt ook kiezen voor een kleur zoals groen of blauw. Zeker als het schilderwerk van je huis ook in dezelfde kleur is geschilderd, is het mooi om jouw hekwerk in dezelfde kleur te laten uitvoeren.

https://hekkenpoorten.nl/