Woon XL
Image default
Tuin inrichting

Hoe installeer en onderhoud je harmonicagaas?

Als je op zoek bent naar een omheining maar hier liever niet teveel geld aan kwijt bent, dan kan harmonicagaas een goede optie zijn. Als je eenmaal harmonicagaas hebt, dan vraag je je misschien af hoe je dit nou precies moet installeren en onderhouden. Daarom hebben we dat hieronder voor je uitgelegd.

Installatie

Als eerste zal je het harmonicagaas moeten installeren. Je moet hiervoor het stuk grond waar je het gaas op gaat zetten vlak maken en er voor zorgen dat er geen rotzooi ligt. Kijk ook even hoeveel gaas je van te voren nodig hebt. Om het gaas goed overeind te laten staan, heb je palen nodig. Je hebt hoek- en tussenpalen, hiervoor moeten gaten in de grond komen van zo’n 60 centimeter diep. Het is van belang dat als je de palen in de gaten doet, dat ze recht overeind staan, dit kan je checken door middel van een waterpas. Vul met beton de gaten. Daarna is het tijd om het gaas te installeren, deze moet je uitrollen langs de lijn van de palen en daarna met draadbinders bevestigen. Mocht je op zoek zijn naar harmonicagaas, kijk dan eens op Hekkenwereld.nl.

Onderhoud

Harmonicagaas moet je ook goed onderhouden, op den duur kan het gaas namelijk gaan roesten door de weersomstandigheden. Je kunt harmonicagaas het beste schoonmaken met een milde zeepoplossing en een zachte borstel. Als je iets van roest tegen komt, dan is het belangrijk om deze plekken lichtjes te schuren. Om roest te voorkomen kun je roestwerende verf of spray aanbrengen. Soms kan er ook wel eens een beschadiging in het harmonicagaas terecht komen, bijvoorbeeld een gat. Het is dan belangrijk dat je dit gaas vervangt, of als er iets los zit om dit opnieuw te bevestigen. Anders heb je nog niks aan de omheining.

Een omheining die niet te veel geld kost maar toch zorgt voor een barrière is harmonicagaas. Als je harmonicagaas wilt installeren, zal je eerst de grond vlak moeten maken en vrij van vuil. Daarna zullen er gaten in de grond moeten worden gezet waar vervolgens de palen in moeten komen. Als volgt moet je het gaas langs de palen spannen en deze vast zetten met draadbinders. Het is belangrijk om het harmonicagaas goed te onderhouden door het regelmatig schoon te houden en het vrij te houden van roest. Controleer ook regelmatig op eventuele beschadigingen die gerepareerd moeten worden.