Woon XL
Image default
Verbouwen

Een woning opnieuw bedraden om ongewenste risico's te voorkomen en veilig te blijven.

Opnieuw bedraden.

Het opnieuw bedraden van een huis kan een grote kostenpost zijn vanwege de veiligheidsrisico’s van beschadigde of verslechterde bedrading.
Hoe weet u wanneer herbedrading nodig is?
Eigenlijk zijn er geen vaste regels en alleen omdat je oude bedrading hebt, wil nog niet zeggen dat het riskant is. Slijtage kan verschillen op basis van het soort materiaal en eerder gebruik.

Het wordt aangeraden om een ​​elektricien in te huren die elke 10 jaar een periodieke inspectie van het pand uitvoert voor uw eigen woning en vijf jaar voor een gehuurd pand tijdens huurwijziging. Uw elektricien uit Arnhem e.o. kan u adviseren of uw woning opnieuw moet worden bedraad en wat er binnen een beperkt budget kan worden gedaan.

Enkele waarschuwingssignalen

Als uw huis oud is en al meerdere jaren niet is geïnspecteerd, kan dit te wijten zijn aan herbedrading. Tekenen die u nodig heeft om uw huis opnieuw te bedraden zijn stroomonderbrekers die regelmatig kunnen struikelen, lichte schokken van stopcontacten en schakelaars, vaak dimmende of flikkerende lichten, beschadigde of blootliggende kabels en draden.
Wanneer u een van deze waarschuwingssignalen opmerkt, is het tijd om een ​​elektricien te bellen die precies zal uitzoeken welk werk nodig is en u een schatting van de prijs zal geven.
Andere signalen waarop u onmiddellijk actie moet ondernemen

  • Uw woning is ouder dan 40 jaar.
  • Voor stroom ben je afhankelijk van de verlengsnoeren
  • Je ontdekt scheuren of beschadigingen
  • Je hebt twee contactdozen

Andere zaken om rekening mee te houden

Opnieuw bedraden kan de reden zijn voor grote verstoringen en daarom is het noodzakelijk om de kamers leeg te houden als het werk klaar is. Als de nieuwe bekabeling niet op het oppervlak kan worden gemonteerd, moeten vloerplanken en bedekkingen worden opgetrokken en kanalen in de muren worden gefreesd.
Als herbedrading nodig is, moet dit worden gedaan voordat er decoratie- en stukadoorswerkzaamheden worden uitgevoerd in dezelfde tijd waarin de installatie van de centrale verwarming en het sanitair wordt uitgevoerd. Afgezien van herbedrading voor verlichting en stroom, moeten er voldoende stopcontacten en schakelaars zijn die aan de behoeften van kopers voldoen.

Elektriciteitsproblemen in de natte gebieden

Keukens, badkamers en andere natte ruimtes zoals zwembaden hebben over het algemeen een extreem risico op elektrocutie. Er gelden speciale beperkingen voor elektra in de natte ruimtes. Stopcontacten voor scheerapparaten moeten bijvoorbeeld uit de buurt van het spatgedeelte van een douche worden geplaatst en er mogen geen andere stopcontacten in de badkamers zijn.
Daarom mogen alleen trekkoordschakelaars worden toegestaan.

Volgens de elektriciens van Louwmans in Arnhem moeten de elektrische apparaten die in vochtige ruimtes worden geïnstalleerd, zoals verlichtingsarmaturen en ventilatieventilatoren, de juiste vocht- en mechanische bescherming hebben, genaamd Ingress Protection of IP.

Wat kunt u verwachten?

Herbedradingswerkzaamheden kunnen verschillen van het vervangen van lichtschakelaars tot het plaatsen van nieuwe stopcontacten. Mogelijk hebt u zelfs een gedeeltelijke of volledige herbedrading nodig waarbij alle kabels worden vervangen en verwijderd.
Zorg ervoor dat u alle items van de muren van elke kamer verwijdert en dat de installateurs stoflakens voor de meubels leveren en ook helpen met het verplaatsen van items.
De hoeveelheid tijd die nodig is, hangt af van de complexiteit van het uit te voeren werk, maar een volledige herbedrading wordt meestal in gemiddeld 4 dagen gedaan. Soms is opnieuw stucen nodig, maar dit moet worden besproken tijdens de planningsfase van de klus.

Het is aan te raden om niet zelf aan elektrische werkzaamheden te beginnen. Van een eenvoudige reparatie tot een volledige herbedrading, u moet met een installateur praten die op maat gemaakte oplossingen kan voorstellen en u een betaalbare offerte kan aanbieden.

 

 

https://elektricien-louwmans.nl/arnhem/