Woon XL
Image default
Vloeren

15 voordelen op een rij over keramische vloeren.

 

Als je nog steeds niet weet wat de voordelen van keramische vloeren met houteffect zijn voor je huis in vergelijking met traditionele houten vloeren of zwevende vloeren, vertellen wij hieronder de 15 voordelen van keramische vloeren.

 

 

1. Waterbestendig

Keramische vloeren hebben praktisch geen waterabsorptiewaarde (maximaal 0,5%, volgens ISO 10545 en UPEC-normen), zodat het geen probleem zal geven als de vloer nat wordt in bepaalde ruimtes zoals badkamers of keukens waar een hoge vochtigheidsgraad heerst, maar dit betekent niet dat alle andere ruimtes met kleine hoeveelheden ook zonder problemen gebruikt kunnen worden

Het zal je ook geen probleem geven als het per ongeluk nat wordt (als we het open raam vergeten in het midden van een storm, of de wasmachine kapot gaat, of een klein kind besluit zijn bijdrage aan de wetenschap te leveren).

 

 

2. Hoge slijtvastheid en krasvastheid.

Houten vloeren zijn over het algemeen delicaat en worden gemakkelijk beschadigd door het verkeer van voetgangers, bewegende voorwerpen of vallen. Flevisteen is een materiaal dat tegen een stootje kan zonder tekenen van slijtage te vertonen – zelfs als u een ruimte hebt waar de hele dag veel mensen overheen lopen.

 3. Niet-vlekkend

Keramische vloeren zijn een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen bijna elke chemische aanval. Het is geclassificeerd als C3, het hoogste niveau van weerstand volgens de UPEC-norm, wat betekent dat het niet wordt beschadigd door agressieve reinigingsmiddelen of detergenten, zelfs niet na grondig drogen tussen het gebruik door! Dit maakt het schoonmaken gemakkelijker omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het achterlaten van vlekken bij het gebruik van hout voor uw aanrechtbladen als keramiek anders het beste zou werken, omdat elke vlek verdwijnt bij contact met slechts één snelle sponsstreek, mits er in deze periode ook niets anders gebeurt, zoals gemorst water enzovoort.

 

4. Hittebestendig

U hoeft zich geen zorgen te maken over zwart worden van het oppervlak door contact met hete voorwerpen (sigarettenpeuken, haardstenen). Keramisch hout geeft ook geen gas of giftige stoffen af bij blootstelling aan vlammen.

5. Bestand tegen vorst en slecht weer zoals UV-stralen

Als u keramisch parket wilt installeren in een buitenruimte, zorg er dan voor dat het het juiste product is voor uw behoeften. Het moet een geschikte dikte hebben en bestand zijn tegen langdurige blootstelling aan direct zonlicht zonder na verloop van tijd van kleur te veranderen of beschadigd te raken door zijn duurzame materiaalkwaliteiten die bestand zijn tegen UV-stralen die erop inwerken.

6. Duurzaamheid:

De keramische vloer is een uiterst duurzaam en duurzaam materiaal dat jaren van slijtage kan doorstaan zonder tekenen te vertonen. Het enige waar u zich zorgen over moet maken bij het installeren van dit type op uw huis of bedrijfspand, maar die zijn het bekijken meer dan waard.

7. Het is praktisch onveranderlijk

Keramisch parket is een duurzaam vloermateriaal dat na verloop van tijd niet donkerder of lichter wordt. Het behoudt ook perfect zijn kleur, zelfs als u het jarenlang ongepolijst laat liggen.

8. Geen behandeling nodig

De houtkeramische coating is een superieur alternatief voor traditionele afwerkingen omdat er geen extra producten nodig zijn. Het ontbreken van deze andere voorzorgsmaatregelen maakt het eindresultaat duurzamer en duurzamer, waardoor u minder tijd kwijt bent aan het onderhoud van uw vloer.

9. Esthetische uitstraling onder controle

Kies uit een verscheidenheid van natuurlijke houten planken om uw gewenste look te bereiken. Geen twee bomen zijn hetzelfde, waardoor u meer mogelijkheden heeft om ze aan te passen. Keramisch parket is het perfecte materiaal voor elk huis, met zijn veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht. Het kan worden aangepast aan uw decoratiestijl of afzonderlijk worden verkocht, zodat u een geïndividualiseerde ruimte kunt creëren op de manier die het beste bij JOU past.

10. U kunt zeldzame of exclusieve houtafwerkingen reproduceren

Bij keramische vloeren met houteffect wordt het materiaal, dat zorgvuldig is vervaardigd, om in elk detail op natuurlijk hout te lijken. De verkoopprijs van dit product hangt af van het aantal stuks en de soort, maar zelfs dan is Flevisteen nog steeds goedkoper dan andere materialen.

11. Ecologisch

Het milieu wordt vernietigd in een alarmerend tempo en we moeten alles doen wat we kunnen om dit te stoppen. Door keramisch hout te gebruiken voor onze vloeren, in plaats van natuurlijk hout zoals vroeger, helpt u niet alleen de natuur te beschermen, maar creëert u ook een duurzamer ontwikkelingsproces.

12. Gemakkelijk schoon te maken

Ongeacht het type en de kwaliteit kunt u uw hout schoonmaken met een doek of een zachte borstel in warm water.

13. Ideaal bij vloerverwarming

In combinatie met een vloerverwarmingssysteem worden keramische vloeren nog efficiënter in het geleiden van thermische energie. Dit betekent dat het het beste voor u werkt als het op een zodanige manier wordt gecombineerd dat er geen barrière is tussen de warmteoverdracht van de ene kamer naar de andere.

14. Kan worden gereinigd met agressieve producten

Houtporselein is een geweldige keuze voor wie zijn vloer er als nieuw wil laten uitzien, ongeacht hoeveel vuil of gemorste drankjes erin terechtkomen. Het is ook gemakkelijk voor het budget omdat deze prachtige planken wel 30 jaar kunnen meegaan voordat ze opnieuw moeten worden gelegd!

15. Hygiënisch

Het zou verkeerd zijn om te zeggen dat keramisch hout geen nadelen heeft. Het is echter een materiaal met vele voordelen die de eventuele gebreken van dit product goedmaken! Bijvoorbeeld: de hygiënische eigenschappen betekenen dat uw huis altijd schoon en infectievrij blijft; vanwege de duurzaamheid van dit hout (vanaf honderden of duizenden) hoeft u zich nooit zorgen te maken dat het na verloop van tijd beschadigd raakt, zoals bij andere materialen het geval kan zijn als u het te lang onzorgvuldig laat liggen – plus het is waterdicht, dus niets houdt ons tegen om meer dan één stijlmodule tegelijk te installeren zonder ons zorgen te maken. 

Voor extra info kunt u ons altijd bereiken via onze website over Keramisch Parket.

 

https://keramischparket.nl/keramisch-hout/