Woon XL
Image default
Woning en Tuin

Drie eenvoudige tips om jouw tuin zomerklaar te maken

Je tuin zomerklaar maken hoeft echt geen grote opgave te zijn. Als je opziet tegen je tuin onder handen nemen of als je gewoon niet van tuinieren houdt, kunnen we je geruststellen. Met deze drie simpele stappen maak je jouw tuin namelijk heel snel zomerklaar, zonder dat je uren in de tuin hoeft te spenderen om alles geregeld te krijgen. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan verder.

Laat de grote dingen door specialisten doen

Een tuin zomerklaar maken is zo gepiept. Vaak kun je namelijk al veel dingen uitbesteden als je er wat geld voor over hebt. Wil je bijvoorbeeld een tuinpoort op maat laten maken? Laat die hamer en beitel lekker liggen en bel iemand die er verstand van heeft, zoals HekkenPoorten bijvoorbeeld. Deze hekwerkspecialist in Oosteind is gespecialiseerd in maatwerk en plaatst voor een kleine meerprijs de schutting ook bij jou thuis. Ideaal als je geen zin hebt om zelf een schutting in elkaar te zetten, maar het wel goed geregeld wilt hebben. Hetzelfde geldt voor groot tuinonderhoud zoals het snoeien van bomen of coniferen. In iedere regio zijn er online talloze specialisten te vinden die dit graag voor je uit handen nemen. Doordat ze met goed materiaal werken, klaren zij de klus bovendien vele malen sneller en heb jij er verder geen omkijken meer naar.

Maak je tegels weer als nieuw met een hogedrukreiniger

Denk je bij jezelf “Erg leuk allemaal, maar ik heb daar echt het geld niet voor (over)!” Dan zijn er ook nog andere manieren om je tuin snel zomerklaar te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het schoonspuiten van je tegels? Je kunt een hogedrukreiniger al voor een klein prijsje huren bij een bouwmarkt, maar vaak is er in je vrienden- of kennissenkring ook altijd wel iemand van wie je een hogedrukspuitreiniger kunt lenen. 

Geef je hek of tuinpoort een likje verf

Je kunt ervoor kiezen om jouw tuinpoort op maat te laten maken, maar je kunt er ook voor kiezen om je huidige hek of poort een likje verf te geven. Hierdoor oogt je poort of hek weer als nieuw. Een bijkomend voordeel is dat een houten poort of hekwerk hierdoor weer vele jaren meegaat, doordat de verf een beschermende laag over het hout heen legt. 

Koop een paar nieuwe accessoires

Om je tuinstyling helemaal af te maken kun je jouw tuin afmaken met een paar mooie nieuwe accessoires. Denk aan een paar fleurige kussentjes. waxinelichthouders of een leuk kleed voor over jouw bank. Zo kun je jouw tuin weer een hele nieuwe look waardoor deze direct zomerklaar wordt.

 

https://hekkenpoorten.nl/