Woon XL
Image default
Woning en Tuin

Windschermen van ZONZ sunsails

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen hebben leren genieten van hun eigen tuin of balkon. Dit is ook de reden dat veranda’s en pergola’s steeds populairder worden. Hieronder kun je heerlijk dineren of een goed boek lezen. Hoewel dit natuurlijk een luxe is, zijn er altijd dingen die verbeterd kunnen worden. Bij ZONZ horen we vaak de vraag: ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder last heb van de wind op mijn terras?’. Het antwoord daarop is: met een windscherm. Deze bevestig je eenvoudig aan je balkon en kun je uitrollen wanneer je maar wilt. In dit artikel leggen we je uit wat voor verschillende soorten windschermen er zijn en waar je op kunt letten bij de aanschaf daarvan.

 

Welke soorten windschermen zijn er?

Dankzij een windscreen in je tuin kun je genieten van het buitenleven zonder dat wind en zijwaartse regen roet in het eten gooien. De windschermen van tegenwoordig hebben moderne looks. Dat is wel zo fijn, aangezien je waarschijnlijk veel tijd hebt gestoken in het decoreren van je tuin of balkon. Bij ZONZ zijn er twee types windscherm:

 

  • De oprolbare windschermen

Ideaal voor het gebruik op je terras, balkon of veranda. Een oprolbaar windscherm kan horizontaal of verticaal bevestigd worden. Dit is afhankelijk van de plaats waar je het scherm wilt hebben. Het grootste voordeel van een oprolbaar windscherm is dat je het scherm op kunt rollen wanneer je niet buiten zit. Op deze manier zie je het scherm niet meer. Bij ZONZ kun je kiezen voor verschillende maten. De afmetingen uit onze standaardcollectie zijn direct leverbaar, waardoor je er snel van kunt genieten. Zit de juiste maat er niet tussen? Dan kijken onze maatwerkspecialisten graag met je mee voor een windscherm op maat.

 

  • De winddoeken

Naast de oprolbare windschermen met cassette kun je bij ZONZ ook nog kiezen uit een maatwerk winddoek en winddoeken op rol. Bij de maatwerk winddoeken kun je volledig losgaan om alles naar wens te laten maken. Je kunt kiezen uit de vorm, de afmeting, het materiaal en de kleur van het winddoek. Het voordeel hiervan is dat je het doek op iedere gewenste plek in je tuin of op het balkon kunt bevestigen. Een ander voordeel, is dat een winddoek ervoor zorgt dat je minder inkijk hebt in de tuin van buitenaf. Daarom worden ze ook wel eens privacy doeken genoemd.

 

Hoe kan ik een windscherm bevestigen?

Het monteren van een windscherm of winddoek is iets wat iedereen die een beetje handig is zelf kan doen. Wanneer je bestelt bij ZONZ Sunsails dan krijg je altijd een montagehandleiding meegeleverd. De oprolbare windschermen worden geleverd in een cassette. Je kunt ervoor kiezen om deze horizontaal of verticaal te monteren aan de veranda, een gevel of tussen de palen van je pergola.

De losse winddoeken van ZONZ kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de spanelastieken te gebruiken of door een koord te rijgen door het winddoek. Vervolgens kies je waar je in de tuin het doek wilt ophangen. Bij het gebruik van een winddoek op het balkon kun je het doek tegen het hek aanspannen. Kom je er niet uit? Dan helpen onze specialisten van ZONZ je natuurlijk graag verder.