Woon XL
Image default
Doe-het-zelf

Welk raamfolie is het meest geschikt tegen inkijk?

Als je lekker achteraf woont heb je hier niet zo last van. Maar als je in een drukke straat woont en je veel ramen langs de weg, het fietspad of voetpad hebt zitten dan zul je beamen dat het ontzettend irritant is dat mensen bij je naar binnen kijken en je gevoel van privacy in huis weg ebt. We doen het allemaal! We kijken allemaal wel eens bij een huis naar binnen. Gewoon omdat het nou eenmaal interessant is hoe mensen hun woning van binnen hebben ingericht en hoe ze erbij zitten. We hebben het zelf niet eens in de gaten dat we het doen. Maar dat wordt anders als jij zelf in je woonkamer zit. En ervaart hoe voorbijgangers een glimp door je ramen naar binnen werpen. Als het een of twee keer per dag gebeurt, dan zeg je, okay, daar kan ik mee leven. Maar als je aan een druk pad woont, wordt het ronduit vervelend. Je woning is immers toch even een plekje waar jij je fijn en prettig moet kunnen terug trekken.

Wat doen tegen inkijk?

Tegen inkijk door ramen zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden beschikbaar. Zo kun je de gordijnen dicht doen en heb je nergens meer last van. Het vervelende is dan natuurlijk dat er ook geen daglicht meer in je woonkamer komt. Natuurlijk wil jij ook niet de hele dag in het donker zitten. Dat is nogal deprimerend. Dus kun je de oplossing beter in raamfolie zoeken. Maar dan moet je natuurlijk wel de juiste aanschaffen.

Welk raamfolie is geschikt voor inkijk?

Niet elk raamfolie is geschikt tegen inkijk. Dat komt omdat de ontwerpen niet alleen tegen inkijk worden ontworpen maar soms ook gewoon als raamdecoratie. Meestal zijn dat de raamfolies met printjes zoals vogeltjes, strepen, cirkeltjes of andere figuurtjes. Vaak is het zo dat die figuurtjes helder van doorkijk zijn. Dus daar kan meestal doorheen gekeken worden. Door zowel jou zelf als de mensen buiten. Zorg dus dat je niet raamfolie koopt met brede strepen als je iets tegen inkijk wilt gaan doen. Het beste werkt een effen transparant plakfolie voor ramen. Gezandstraald of melkglas kleur zijn hierin het beste. Hierbij zie je overigens nog wel contouren van bijvoorbeeld je bloempotten die direct achter het glas staan. Maar kan men niet zien hoe jij je huis hebt ingericht en wat je aan het doen bent. Glasfolie met zandstraal effect is dus het beste tegen inkijk. Bestellen kun je dit folie bijvoorbeeld bij de plakfoliewebshop. Als je bijvoorbeeld 3 meter nodig hebt, dan kun je daar ook exact voor 3 meter terecht en hoef je niet hele rollen van 15 meter te kopen, die dan toch weer op zolder blijven verstoffen.

https://www.plakfoliewebshop.nl/raamfolie