Woon XL
Image default
Woning en Tuin

Zo kies jij het perfecte bankstel

Zo kies jij het perfecte bankstel 

Vroeg of laat ontkomen we er niet aan, het aanschaffen van een nieuw bankstel. Waar we vroeger tot wel 10 a 15 jaar met een meubelstuk deden, is dat tegenwoordig vaak niet langer dan een paar jaar. Niet alleen omdat de kwaliteit dan te wensen overlaat, maar ook omdat we het simpelweg een stuk sneller zat zijn. Toch zien we hier de laatste paar jaren een kanteling. We worden ons er steeds meer van bewust dat duurzaamheid essentieel is. Want laten we eerlijk zijn, iedere paar jaar een nieuwe bank, stoel of tv kast is niet alleen financieel een flinke aanslag op onze portemonnee, maar ook is het niet heel erg bevorderlijk voor het milieu. Is het toch tijd voor een nieuwe bank, houd dan rekening met de volgende zaken.

Budget

Bij iedere uitgave is het budget alles bepalen. Wanneer je namelijk exact weet wat je te besteden hebt, weet je ook wat je wel of juist niet kunt uitgeven. Het is natuurlijk ontzettend zonde, dat je zonder vooraf vast te stellen wat je maximaal wilt uitgeven voor een bank op zoek gaat. Stel je vindt een geschikt model en deze blijkt ook nog is helemaal aan jullie wensen te voldoen en uiteindelijk blijkt dat deze enkele honderden euro’s boven budget zit. 

Stijl 

Wanneer het budget vast staat, is het een stuk makkelijk om doelgericht op zoek te gaan naar een geschikte bank. Wel is het verstandig rekening te houden met de rest van je interieur. Vooral wanneer je momenteel verschillende gekleurde accessoires in je huis hebt staan, kan het verstandig zijn te kiezen voor een ietwat rustiger model bank. Eén gekleurde glazen kandelaar is uiteraard geen probleem, maar wanneer daarnaast ook allerlei andere gekleurde accessoires in je interieur aanwezig zijn, is het wel verstandig hier rekening mee te houden.

Vorm

Niet alleen de kleur is essentieel in de uiteindelijke keuze van je bankstel. Ook de vorm is allesbepalen voor een succesvolle aankoop. Kies je voor een tweezits, driezits of misschien ga je wel voor een hoekbank? Kies je voor een tweezits, dan geeft dit voldoende ruimte om hiernaast een eenvoudig bijzettafeltje te plaatsen om te gebruiken voor wat extra decoratie zoals een gekleurde kandelaar, waxinelichthouder of andere gouden woonaccessoires.