Woon XL
Image default
Bouwmaterialen

Werken aan een veilige toekomst

Eco bouwen is belangrijk

Wanneer we tegenwoordig bouwen, dan wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de producten die gebruikt worden. Er worden eco bouwmaterialen gebruikt, wanneer dat mogelijk is. We moeten er allemaal aan meewerken om de aarde te beschermen. We ondervinden allemaal dat het klimaat van de aarde aan het veranderen is. De opwarming van de aarde gaat nog steeds door en als we daar geen verandering in aan kunnen brengen, moeten we niet gek staan te kijken dat de gevolgen erdoor drastisch zullen zijn. We zien nu al dat op plaatsen van de aarde waar er normaal veel regen valt het de laatste jaren kurkdroog is. De oogsten gaan verloren en dat is slecht voor de wereldbevolking. Op andere plaatsen, waar het normaal altijd een fijn klimaat is, zoals in Nederland kampen we ook met droogte en ontstaan er steeds vaker hoosbuien. Dan hebben we wateroverlast met veel schade. Daarom moeten we eco bouwmaterialen gebruiken als we huizen bouwen. Dat geldt ook voor de isolatiematerialen die gebuikt worden.

Gutex gebruiken om natuurlijk te isoleren

Om bestaande ruimtes op een natuurlijke manier te isoleren, kunt u Gutex houtvezel isolatie gebruiken. Eco-bouwmaterialen hebben verschillende soorten Gutex bouwmaterialen die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Gutex isolatie kunt u gebruiken bij het isoleren van het dak, plafonds, wanden en vloeren. In Duitsland worden de producten van Gutex al ruim 85 jaar geproduceerd. Gutex isolatie is een bijzonder goed materiaal om mee te isoleren en is goed voor de natuur. Gutex isolatie wordt vervaardigd van houtwolvezel zonder toevoeging van schadelijke producten.

Het vervaardigen van Gutex

Gutex isolatie wordt vervaardigd van het resthout dat uit de houtindustrie komt. Door middel van een natuurlijk bindmiddel worden er de duurzame isolatieplaten van gemaakt. Alle producten die door Gutex worden geproduceerd, zijn op elkaar afgestemd. Voor alle soorten doeleinden is er wel het juiste materiaal. Bij een gevelisolatie kunt u van binnenuit isoleren met Gutex Thermofibre. Voor het dak kunt u bijvoorbeeld Gutex Ultratherm toepassen en voor een vloerisolatie Gutex Thermfloor. Het is begrijpelijk dat u door de verschillende materialen niet meer weet wat u het beste kunt gebruiken. Vraag dan om inlichtingen aan de vakman, zodat u het juiste materiaal gebruikt. Door het gebruik van Gutex isolatie werkt u mee aan een gezonde en duurzame toekomst.

https://eco-bouwmaterialen.nl/