Woon XL
Image default
Woningen

Tips voor het inrichten van de hal

Ga jij binnenkort verhuizen of wil jij je huis vernieuwen? Dan zal je vast veel oog hebben voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Toch zijn er ook andere woonruimtes waar je rekening mee zou moeten houden. In deze blog gaan we in op de hal en waarom deze plek nu juist belangrijk is. Verder geven we je ook leuke en originele tips voor het inrichten van deze belangrijke woonruimte.

De hal is de eerste indruk

Als jij mensen uitnodigt dan komen ze via de voordeur naar binnen en in de hal. Dit betekent dat de uitstraling van de hal de eerste indruk geeft aan de bezoeker. Ook voor jouzelf is het de eerste plek die je ziet bij binnenkomst na een lange dag werk. Het zou dus zonde zijn om deze plek niet mooi in te richten. Hoe? Dat leggen we je verder uit.

Niet te veel!

Hoe leuk het ook is om een woning en dus ook hal in te richten, pas op dat je niet te veel meubels plaatst. Te veel spullen en meubelstukken zorgen voor een rommelige ruimte en kunnen de uitstraling negatief beïnvloeden. Het eerste wat je dus moet doen is nagaan wat je eigenlijk kwijt wil in de hal. Hier kan je denken aan jassen, schoenen, sleutels en andere spullen die je nodig hebt als je naar buiten gaat. Alleen voor deze spullen heb je meubels nodig. Alle andere meubels zijn onnodige ruimte opvulling. Als je dat gedaan hebt kan je nog kiezen om wat decoratie toe te voegen, maar pas ook daar mee op.

hal

Laat de ruimte groter ogen door een spiegel!

Heb jij een kleine hal en oogt deze ook klein, dan is het ten eerste belangrijk om voor lichtte kleuren te kiezen. Donkere kleuren laten een ruimte klein lijken en lichte juist groot. Naast de kleuren die je gebruikt is het ook een tip om een spiegel toe te voegen. Een spiegel aan de wand of staand tegen de wand geeft de illusie dat een ruimte groter is. Naast dit voordeel kan het ook fijn zijn om je outfit nog een laatste keer te controleren voordat je naar buiten gaat.

Opbergkast?

Om de spullen uit zicht te houden is het handig om een opbergkast toe te voegen aan de hal. Je kan kiezen voor een kapstok, maar kapstokken nemen in de praktijk veel ruimte in en worden snel rommelig. Een opbergkast met haakjes zorgt ervoor dat je de jassen en andere kledingstukken achter deuren en dus uit zicht kan opbergen. Wil je toch een kapstok? Ga dan zeker niet voor een staande, maar kies een wandkapstok. Deze kapstokken nemen weinig ruimte in beslag en bieden je toch weer wat opbergruimte.

Schoenenkast?

Heb jij kinderen of heb je veel schoenen in bezit? Dan zal je vast op zoek zijn naar een plek om deze op te bergen. Nu kan je deze opbergen op een andere plek dan de hal, maar je wilt deze toch snel aantrekken als je naar buiten wilt. Het beste is dan om te kiezen voor een schoenenkast. Hier zijn vele varianten in te krijgen. Je kan kiezen voor een rek, maar een tip is om te kiezen voor een schoenenkast met zitmogelijkheid. Zo kan jij en kunnen je kinderen makkelijk de schoenen aan en uit doen en deze schoenen ook mooi opbergen.

Gerelateerde artikelen

Een huis kopen met bemiddeling van een makelaar: wat zijn de voordelen?

Makelaars Amsterdam Centrum

Hoeveel trappen loop jij in een dag op en af?