Woon XL
Image default
Woning kopen

Steeds vaker wint de belegger bij de verkoop van het huis

Steeds vaker brengen beleggers het hoogste bod op en particulieren vallen steeds vaker buiten de prijzen. Beleggers willen geld verdienen aan de verhuur van alle soorten woningen. Echter brengen beleggers vaak biedingen uit op starterswoningen. Hierdoor zijn er grote veranderingen ind e woningmarkt zichtbaar:

  1. Huizenprijzen gaan als een raket omhoog
  2. Particulieren moeten fors overbieden
  3. Starters kunnen niet beginnen aan een koopwoning

Er zijn uiteraard nog veel meer veranderingen zichtbaar, maar de vrije marktwerking is uiteraard iets waar niemand iets aan kan doen. Wel is het zo dat vele steden waar beleggers zich op focussen, de zogeheten opkoopbescherming introduceren, waardoor het moeilijk is voor opkopers en beleggers om een woning om te zetten naar een verhuurde woning. Onderdeel van het okoopbeschermingsprogramma is dat er geen vergunningen worden afgegeven meer voor de verhuur van een woning.

Fors hogere overdrachtsbelasting bij intentie voor verhuur

Inmiddels is de overdrachtsbelasting fors hoger voor beleggers. Dit houdt in dat beleggers 6% meer moeten betalen om een woning te kopen die wordt verhuurd. Dit zijn zaken die de regering mogelijk voor ons maakt. Maar waar de regering zich mogelijk in vergist, is dat beleggers zich niet al teveel aantrekken van een 6% hogere kosten bij de koop van een woning. Resultaat: “Huizen prijzen stijgen nog harder”. Starters grijpen mis en het resultaat is dat particulieren zowel moeten overbieden op een in prijs gestegen woning en daarnaast ook nog meer moeten lenen en dus een betere baan moeten hebben als voorheen.

Sons Real Estate is een professionele bemiddelaar waar mensen gerust hun woning aan te koop kunnen bieden

In de praktijk maakt Sons Real Estate dit ook mee. Als bemiddelaar van reeds verhuurde huizen, koopt Sons Real Estate ook op. Maar het zijn vooral kleinere beleggers die starterswoningen omzetten in verhuurde woningen. De grotere vastgoedbedrijven richten zich meer op reeds verhuurde woningen en het verbeteren van woningen om daarmee een kleine winst te binnen te slepen. Zo wordt er echt toegevoegde waarde gecreëerd. Al moet ik zeggen dat het altijd afhangt van de actuele markt omstandigheden wat een vastgoedbedrijf of vastgoed handelaar doet.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-aan-belegger/