Woon XL
Image default
Tuin inrichting

Een zomer lang genieten van een Douglas buitenkeuken

Heeft u ook zoveel zin in warme lentedagen, heerlijke zomerdagen en zwoele zomernachten? Zou het niet helemaal mooi zijn als we in het najaar kunnen genieten van een aangename ‘Indian summer’, voordat we weer veel meer tijd binnenshuis gaan doorbrengen? Als je een traditionele tuin en tuinterras hebt, breng je veel tijd buiten door, totdat het tijd wordt om te eten. Hoe mooi het buiten ook is, eten doen we nog steeds binnenshuis. Tenzij we een barbecue organiseren natuurlijk. Bij de meeste mensen is barbecueën populair, maar niet iets dat we meerdere keren per week doen. Waarom eigenlijk niet? Waarom zou je geen keuken buiten willen hebben, op je tuinterras? Als je daar wat voor voelt, ga dan eens na of een Douglas buitenkeuken iets voor je is.

Het karakter van Douglas-hout

Een Douglas buitenkeuken wordt gemaakt van hout van de Douglas-spar. Deze van oorsprong Amerikaanse boom is snelgroeiend en gemakkelijk op ecologisch verantwoorde wijze te telen en te oogsten. Het hout is van nature hard en zeer goed bestand te maken tegen vocht en wisselende weersomstandigheden. Daarnaast heeft Douglas-hout nog iets extra’s. De natuurlijke houtkleur en de levendige nerfstructuur maakt Douglas-hout visueel erg aantrekkelijk. Je kunt een buitenkeuken van diverse materialen laten maken, maar Douglas-hout is economisch gezien een uitstekende keuze als je duurzaamheid en gebruiksgemak nastreeft en tegelijkertijd je budget moet bewaken. Een leverancier als Dijkhuis Meubels levert niet alleen het hout, maar zorgt ook voor een gasstel en inbouwapparatuur van zeer goede kwaliteit.

Welke Douglas buitenkeuken heb je op het oog?

Bij veel leverancier heb je de keuze uit een aantal standaardmodellen in standaardmaten. Dat wil niet zeggen dat je niet een compleet op maat gemaakte buitenkeuken kunt kiezen. Sterker nog, maatwerk is voor een meubelmaker eerder regel dan uitzondering. Gebruik de standaardopties als inspiratie en ga vervolgens buiten meten om te kijken hoe groot je buitenkeuken moet worden. Breng dat in overeenstemming met de wensen die je hebt en ga vervolgens in overleg om wensen en mogelijkheden met elkaar te matchen. Zo kun je een basale Douglas buitenkeuken aanschaffen waar je in principe alleen op kookt, grilt of barbecuet. Je kunt ook gaan voor een uitgebreide Douglas buitenkeuken met veel ruimte voor pannen, serviesgoed en andere zaken die je buiten nodig hebt. Als je Douglas buitenkeuken eenmaal geïnstalleerd is, is het ook belangrijk dat je alles goed schoon houdt, net zoals je gewend bent bij je keuken binnenshuis. Het Douglas-hout verdient hier een speciale vermelding. Van tevoren is het hout door de meubelmakers van Dijkhuis Meubels voorbewerkt en verduurzaamd. Je zult er de eerste twee jaar weinig onderhoud aan hoeven verrichten. Daarna is het aan te bevelen om het hout licht op te schuren en een behandeling te geven met een voedende olie. Deze olie maakt het hout beter bestand tegen weersinvloeden en geeft tegelijkertijd een boost aan de natuurlijke houtkleur en de nerfstructuur.

Heb je al zin in de zomer?

Nodig gerust je collega’s, familie en vrienden wat vaker bij je thuis uit. In je zonnige tuin met je mooie Douglas buitenkeuken leef je je helemaal uit als gastheer of gastvrouw. Je gasten zullen versteld staan van de chef-waardige gerechten die je op je Douglas buitenkeuken bereidt.