Woon XL
Image default
Woontrends

Doorschijnend glas, ook wel matglas genoemd.

Dit blog is geschreven voor Glaszetter Snel, Amsterdam e.o. Zij verrichten spoed klussen maar ook isolatieglas en matglas.

Doorschijnend glas – of matglas

zoals het ook wel genoemd wordt – staat bekend om z’n elegantie en sfeer die een satijnlichte schittering bieden. Met behulp van speciale technologieën, veroorzaakt door etseren met zuur of chemische stralers vormen er putjes aan de oppervlakken waardoor licht gebroken wordt terwijl beeldschermen nog steeds heldere tonnen laten passeren. Het is gemakkelijk te onderhouden wat ertoe leid dat dit type klaarblijkelijk populair is als decorstuk voor scheidingswanden in kantoren.

Waar wordt doorschijnend glas voor gebruikt?

Doorschijnend glas is de perfecte balans tussen licht en privacy. Het creëert een special effect door het binnenvallende licht dusdanig te diffunderen dat er nog steeds gelegenheid is voor bewoners om hun rustgevende moment van privé-intimiteit in stand te houden, terwijl toch daglicht naar binnen schijnt. Doorschijnend glas wordt vaak gebruikt in ramen en andere architecturale elementen, zoals scholen of kantoren waar veiligheid belangrijk uitgangspunt blijft. Hier buigen esthetisch prachtige raamvloeiingen samengesteld met doorsschijnend glas zich als sprankelende regenbogen over onze wereld om magische ruimtes met evenwichten lichteffectenfaciliteertescheppen.

Voordelen van doorschijnend glas.

Matglas verleent niet alleen een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk, het maakt schoonmaken ook moeiteloos. Met slechts wat stof vanaf de oppervlakte is matglas opgeruimd en klaar om te stralen in elke ruimte! Het getextureerde glas laat geen strepen na bij afvegen, waardoor privacy bewaard blijft terwijl er minder tijd besteed hoeft worden aan onderhoud.

Door de unieke mogelijkheid om privacy te verbeteren, is doorschijnend glas het materiaal bij uitstek voor badkamers, commerciële ruimtes en voordeuren. Voor degenen die hun privéruimte willen beveiligen zonder afbreuk te doen aan natuurlijk lichtinval kiest onze cliënteel vaak matglas: dankzij dit dunne oppervlak kan men discreet genieten van steeds toegang tot daglicht.

Matglas is een verrassende manier om een optimale binnentemperatuur te behouden. Terwijl het de gezelligheid en warmte van licht toestaat, filtert het ook ongewilde hitte overdag, terwijl kou wordt buitengesloten in wintermaanden. Dankzij matglas hoeft u zich nooit meer zorg daarover maken en bent u vrij om energiebesparende voordelen voor altijd te ervaren.

Maak een afspraak bij Glaszetter Snel om een offerte te vragen over matglas.

 

https://glaszettersnel.nl