Woon XL
Image default
Woontrends

Hoe maak je een industriële slaapkamer?

Hoe maak je een industriële slaapkamer?

Een industriële slaapkamer kan worden gecreëerd met verschillende meubelstukken en ontwerpelementen. Als het goed wordt gedaan, kan een industriële slaapkamer zowel stijlvol als gezellig zijn. Lees verder voor meer informatie over hoe u uw slaapkamer een industriële make-over kunt geven.

 

Begin met de muren

Een van de snelste en eenvoudigste manieren om een industriële look in een kamer te creëren is te beginnen met de muren. Blootliggende bakstenen of betonnen muren zijn een kenmerkend element van industrieel design. Als u het geluk hebt om baksteen of beton in uw slaapkamer te hebben, laat het dan gewoon zo. Zo niet, dan zijn er een paar manieren om te doen alsof totdat u het hebt gemaakt 

 

U kunt bijvoorbeeld bakstenen muurpanelen kopen bij een bouwmarkt en deze rechtstreeks op uw bestaande muren bevestigen. Een andere mogelijkheid is om een structuurbehang te gebruiken dat de illusie van baksteen of beton wekt. Welke route u ook kiest, beginnen met de muren is een geweldige manier om de toon te zetten voor de rest van uw industriële slaapkamerontwerp.

 

Meubilair

Een ander belangrijk element van elk slaapkamerontwerp is het meubilair. Als u een industriële look wilt creëren, kies dan voor meubels van natuurlijke materialen zoals hout of metaal. U kunt ook op zoek gaan naar meubilair met zichtbare hardware, zoals lades en deurscharnieren 

 

Als u nieuwe slaapkamermeubelen zoekt, let dan op stukken met een rustieke of verweerde afwerking. Dit geeft uw ruimte een authentieke industriële uitstraling. U kunt ook proberen oudere meubels opnieuw te gebruiken door ze een nieuw laagje verf te geven of de afwerking af te schuren om het hout eronder bloot te leggen.

 

Werk af met decoraties

Als u eenmaal uw muren en meubels hebt verzorgd, is het tijd om na te denken over decoraties. Bij het inrichten van een industriële slaapkamer is minder meer. Blijf bij een paar belangrijke stukken die de algemene esthetiek van de ruimte aanvullen 

 

Enkele goede decoratie-ideeën voor een industriële slaapkamer zijn vintage borden, metalen beelden en zelfs planten. Kunstplanten zijn een geweldige manier om kleur en leven toe te voegen aan elke kamer, en ze zijn bijzonder geschikt voor een industriële ruimte.

 

Een industriële slaapkamerlook kan worden bereikt met een paar eenvoudige veranderingen. Begin met de muren en het meubilair en maak het af met zorgvuldig gekozen decoraties. Met deze tips in gedachten bent u goed op weg om de perfecte industriële slaapkamer te creëren.

https://www.homemeubels.nl/blog/industriele-slaapkamerideeen/