Woon XL
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Wat valt er allemaal te vertellen over screens zonwering?

Er valt heel veel te vertellen over screens zonwering! Dit type zonwering wordt namelijk nogal vaak onterecht onderschat. Screens zijn een zeer flexibele soort zonwering, die vrijwel overal wel kan worden toegepast.

Dit is dan ook de reden waarom ze de afgelopen jaren aardig zijn toegenomen in populariteit. Een screen kan vaak worden bevestigd op plekken waar andere soorten zonwering niet zouden passen. Daarom kom je ze tegenwoordig dan ook werkelijk overal tegen, van kantoorgebouwen, tot aan woningen en ga zo maar door!

De meeste screens zijn windvast

Vroeger werd er nog over screen zonwering getwijfeld, omdat deze niet windvast zou zijn. Nu bestaan er nog steeds modellen waarbij dit aan de orde is, en het gaat dan met name over de standaard modellen.

Ook bestaan er windvaste screens, ook wel zip screens of ritsscreens genoemd. Deze worden voorzien van een ritssysteem, dat is bevestigd tussen het doek en de geleiders. Door deze constructie, wordt het doek strak tussen de geleiders  getrokken. Hierdoor blijft het doek strak staan wanneer het bijvoorbeeld waait.

Bij Zonweringbestellen kun je kiezen uit windvaste en superwindvaste modellen. De naam maakt wel direct duidelijk welk model het allersterkst is!

Waarom zou je voor screens zonwering gaan?

Het fijnste aan screens zonwering is wel dat het op de meeste plekken kan worden toegepast. Zo bestaan er bijvoorbeeld modellen die voor schuine ramen bevestigd kunnen worden, maar ook modellen die bijvoorbeeld een verandadak/wand kunnen voorzien van zonwering.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en dit is dan ook de reden waarom er vaak voor screens wordt gekozen. Wil jij ook ergens zonwering en sta je voor een uitdaging? Dan is er een grote kans dat een screen de uitkomst kan bieden!

Screens online kopen of bij een lokale specialist?

Ook wordt er vaak getwijfeld over waar er nou het beste screens gekocht kunnen worden. Voor ons is het natuurlijk makkelijk om te zeggen dat dit online is, maar zo eenvoudig is dit niet. Wanneer je zelf een beetje handig bent of iemand hebt die kan helpen met het monteren van screens, dan kan het verstandig zijn om screens zonwering online te kopen.

Voordelen aan online screens kopen zijn de levertijd (korter) en de prijs (meestal goedkoper). Maar wil je volledig worden ontzorgd? Dan is het vaak verstandiger om een screen te kopen bij een lokale specialist. Die verzorgt dan vaak ook de montage en het inmeten, waardoor je altijd de garantie hebt dat het gelijk goed is!