Woon XL
Image default
Bedtextiel

Hoe vaak bed verschonen

Hoe vaak bed verschonen?

Een schoon bed is belangrijk, maar hoe vaak bed verschonen? Hoe vaak moet je je beddengoed verschonen? Hoe weet je wanneer het nodig is de lakens en dekbedovertrekken te wassen? Zijn er tips voor gezond slapen? We geven je alle antwoorden in dit artikel.

Beddengoed wassen is geen aangenaam klusje . Het is echter een belangrijk onderdeel van de verzorging van je bed. Hoe vaak je het beddengoed vervangt hangt af van hoe vaak je je bed gebruikt, en van het gebruik, en ook van individuele voorkeuren. In het algemeen geldt dat als je je matras een paar jaar of langer gebruikt, het tijd is om alles te vervangen: de matrasbeschermer, de kussens en de lakens. Hier vertellen we je precies hoe lang elk onderdeel meegaat en waar je op moet letten, zodat er altijd een fris en schoon bed klaarstaat voor je goede nachtrust.

Kussenslopen wassen: Hoe vaak?

Kussenslopen kunnen elke week gewassen worden. Vuile kussenslopen verliezen snel hun hygiënische voordelen. Als ze na een week nog niet te vuil zijn, dan zijn je kunt ze zeker om de twee weken wassen. Hoe vaak je je kussen moet vervangen is heel erg een individuele kwestie. Hoe gevoelig je huid is of hoe erg je allergieën zijn, bijvoorbeeld, heeft een grote invloed op de tijd waarna je je kussens moet vervangen .

Matrasbeschermer wassen: Hoe vaak?

Een matrasbeschermer die je elke dag gebruikt kan tot drie jaar meegaan voor hij vervangen moet worden door een nieuwe . Matrasbeschermers moeten in koud water gewassen worden en indien nodig in de droogtrommel op lage temperatuur gedroogd worden. Anders slijten ze eerder dan verwacht

Dekbedovertrek wassen: Hoe vaak?

De overtrekken van dekbedden en dekbedden moeten ook eens per week gewassen worden. Hoe grondig deze schoonmaakbeurt moet zijn, hangt af van de gevoeligheid van je huid. In elk geval is het belangrijk dat deze overtrekken gewassen worden met een milde zeep of poeder en daarna goed afgespoeld worden. Hoe vaak moet je je lakens verschonen?

Over het algemeen zeggen deskundigen dat één keer per week je beddengoed verschonen voldoende is. Hoe goed dit precies werkt hangt van veel factoren af: Hoe vuil je ’s nachts slaapt. Hoeveel tijd je in je bed doorbrengt. Hoe gevoelig je huid is. Hoe vaak je andere kledingstukken wast. Hoe vaak de hond in de slaapkamer slaapt, etc.

Tips bij het verschonen van je bed

Ben jij op zoek naar de beste tips voor het verschonen van je bed, of wellicht ben je op zoek naar nieuw beddengoed? Dekbedenzo helpt je graag verder.

https://dekbedenzo.nl/blog/hoe-vaak-bed-verschonen/