Woon XL
Image default
Bouwen en verbouwen

De voordelen van kunststof schuifpuien voor een serre of veranda

Wil je tijdens alle seizoenen kunnen genieten van de zon? Dan is een serre ideaal. Onder het glas is de temperatuur al snel aangenaam. Op warmere dagen is het fijn wanneer er wat meer frisse lucht binnen kan komen. Een kunststof schuifpui is daarvoor ideaal. Zo’n schuifpui vergroot ook bij een veranda de mogelijkheden.

Vergroot je woning

Vind je het wat te krap in huis, maar zie je op tegen een grote verbouwing? Door een pui te plaatsen in de serre of voor je veranda, zorg je op een heel gemakkelijke manier voor meer leefruimte in je woning. En met die extra vierkante meters vergroot je niet alleen je woning, maar verhoog je ook de waarde van het huis. Tegelijkertijd zorgt de grote hoeveelheid glas in de schuifpui ervoor dat de ruimte lichter wordt en daardoor optisch nog groter lijkt.

Waarom kunststof een goed idee is

Overweeg je een schuifpui? Wanneer je online op zoek gaat, bijvoorbeeld bij Partumonline, zul je een groot aanbod tegenkomen. Dat kan het kiezen van de juiste pui best lastig maken. Alleen al wat betreft materialen is er veel keus. En kies je dan voor hout, voor aluminium of toch voor kunststof? Om de keuze te vergemakkelijken is het goed om te weten dat kunststof veel voordelen heeft. De levensduur van dit materiaal is een belangrijk onderdeel om mee te nemen in de overwegingen. Kunststof gaat namelijk gemiddeld veel langer mee dan hout. Een kunststof schuifpui van goede kwaliteit kan wel 70 jaar meegaan, terwijl een houten exemplaar een levensduur heeft van gemiddeld zo’n 25 jaar.

Weinig onderhoud

De serre of veranda is bij uitstek een plek om te ontspannen en te genieten. ’s Morgens met koffie in het zonnetje rustig wakker worden, ’s middags languit met een boek op de loungebank en ’s avonds tot laat van het weer genieten met een drankje in de hand; wat wil je nog meer? In dat licht bezien heeft de kunststof schuifpui nog een voordeel: je bent weinig tijd kwijt aan onderhoud. Waar een houten kozijn regelmatig opnieuw in de verf gezet moet worden, hoef je een kunststof exemplaar alleen maar schoon te houden. Dat lukt prima door eens in de zoveel tijd even een vochtig doekje langs het kozijn te halen. Zo houd je dus extra veel tijd over om te genieten!

Prima isolatie

In dure tijden is het fijn wanneer je je energiekosten laag kunt houden. Om die reden wordt nog weleens getwijfeld of een glazen schuifpui een goed idee is. Kunststof isoleert echter relatief goed op zowel het gebied van warmte- als van geluidisolatie. Dit komt door de luchtkamers in het materiaal. Overigens is het niet alleen slim om op de isolatie van de pui te letten, maar ook te kijken naar de isolatiewaarden van het glas. De juiste isolatie zorgt ervoor dat het in de winter lekker warm blijft in huis, terwijl je in de zomer de ruimte koel kunt houden.

De keuze voor kunststof

Er zitten dus heel wat voordelen aan de kunststof schuifpui. Nog niet helemaal overtuigd? In dat geval is er nog een belangrijke factor om meer over te weten: de prijs. Kunststof is in vergelijking met andere materialen voor een schuifpui relatief voordelig. Dacht je dat een schuifpui voor jouw serre of veranda buiten je budget lag? Bekijk dan zeker nog eens wat er mogelijk is in kunststof!