Woon XL
Image default
Decoratie en accessoires

Een mooie wandtekening als decoratie in huis

Decoratie is een belangrijk aspect bij elk interieur, dat is zeker. Vaak wordt het echter onderschat, waardoor de inrichting van een woning minder mooi is dan hij zou kunnen zijn. Als je het echter niet bij standaard decoratie en accessoires wilt houden, overweeg dan eventueel een wandtekening.

Een wandtekening is een koepelterm voor alle vormen van wanddecoratie waarbij een grote opervlakte ingenomen wordt en waarop een afbeelding staat. Dergelijke decoratie geeft een unieke indruk aan de ruimte. Maar hoe vind je nu de mooiste wandtekeningen voor jouw interieur? Hieronder vind je het antwoord op deze vraag!

Handige tips om de beste wandtekeningen te vinden voor jouw interieur

Een wandtekening is een leuke accessoire voor eender welke ruimte, zolang je maar de juiste beslissing maakt. Gebruik je onderstaande tips, dan vind je binnen de kortste keren de beste oplossing voor jouw situatie:

 

1. Ga voor kleuren en tinten die bij je interieur passen

Eerst en vooral is het belangrijk dat je een wandtekening zoekt die op het vlak van kleur en kleurschakeringen goed bij je inrichting past. Dat wil niet zeggen dat de tekening precies dezelfde kleuren moet hebben als je meubilair of muren, maar wel dat er gelijkaardige tinten in moeten zitten. Zo kan je bij een modern interieur met witte muren en pastelkleurige meubels bijvoorbeeld een wandtekening kiezen met hemelsblauwe basis. Bij een industrieel interieur ga je dan misschien weer beter voor een afbeelding met donkere tinten en een zwaarder karakter, zoals mosgroen of donkerrood.

 

2. Het formaat van de wandtekening

Daarbij speelt ook het formaat van de tekening die je kiest een belangrijke rol. Wil je een afbeelding die gewoon fungeert als kleine accessoire in de woonkamer of slaapkamer, of ben je op zoek naar een échte blikvanger die alle aandacht trekt? Kleinere afbeeldingen ogen iets eenvoudiger en kunnen mooi zijn op een muur die anders sober is afgewerkt. Met grotere wandtekeningen vul je dan weer snel een volledige muur. Vraag als je twijfelt desnoods advies bij een gespecialiseerde winkel!

 

3. Kwaliteit is goud waard

Ten slotte is het ook een goed idee om te gaan voor een afbeelding van goede kwaliteit, aangezien zo’n muurtekening veel langer zal meegaan. De prijs ligt dan misschien wel wat hoger, uiteindelijk bespaar je geld omdat de tekening niet zomaar loskomt of de kleuren gaan vervagen. Ook hangt de kwaliteit af van het soort afbeelding dat je kiest: er bestaan losse wandtekeningen die je zo aan de muur kunt lijmen of hangen, maar er zijn ook met de hand gemaakte afbeeldingen die prachtig op de wand worden geschilderd en zo een unieke atmosfeer teweegbrengen.

Klaar om je interieur prachtig af te werken met een mooie wandtekening? Gebruik de bovenstaande tips om het goed te doen en voor je het weet heeft je woonkamer of slaapkamer een compleet nieuwe uitstraling! Bezoek www.bydiane.nl voor meer informatie.