Woon XL
Image default
Decoratie en accessoires

Tips voor het inrichten van je woonkamer

 

Aangezien onze woonkamer de plek is waar we vaak toch de meeste tijd doorbrengen, is het natuurlijk wel zo prettig dat deze er ook sfeervol en gezellig uitziet. Ondanks het feit dat we vaak het idee hebben dat dit ook wel zo is, zien we toch in de praktijk dat er nog wel de nodige verbeterpunten mogelijk zijn. Om je een idee te geven hoe jij er ook voor kunt zorgen dat je woonkamer netjes en sfeervol is, hebben we een aantal tips voor je.

Ruim je kamer op

Er is natuurlijk niets vervelender, dan een kamer die niet netjes is. Hoe gezellig jij je kamer ook hebt ingericht, wanneer deze niet netjes is opgeruimd zal deze ten alle tijde rommelig blijven ogen en hebben ook accessoires geen enkele zin. Ga jij je hele huis direct aanpakken en dus ook je plafonds en muren spackspuiten, dan doe je er goed aan om direct alles ook goed te beoordelen of het misschien zelf wel niet weg mag. Wanneer je het namelijk weer op dezelfde manier in de kast pakt en je gebruikt het niet, dan is de kans vrij groot dat het er volgende week ook nog ligt. 

Houd het rustig

Veel mensen hebben al snel de neiging om gebruik te maken van teveel accessoires. Ontzettend zonde, want dit is absoluut niet nodig. Niet voor niets wordt er daarom ook veelvuldig gezegd ‘less is more’. Kortom, zorg er dus voor dat je wel wat accessoires in je woonkamer hebt staan, maar het niet te vol staat. Dit zorgt er namelijk voor dat het geheel al snel heel druk en rommelig oogt, wat je inrichting dus absoluut niet ten goede komt. Kies je ervoor om alles aan te pakken in huis, kijk dan ook kritisch of je plafonds stucen wellicht ook noodzakelijk is. Is dit het geval, dan zullen ook al je meubels moeten worden afgedekt of zelfs even naar een andere ruimte worden versleept.