Woon XL
Image default
Raamdecoratie

Blauwe gordijnen: tips bij het vinden van de beste gordijnen voor jouw woning

Wil jij graag nieuwe gordijnen voor in de woonkamer, slaapkamer of keuken? Dan is het tijd om je te verdiepen in alle verschillende mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Een gordijn brengt veel sfeer in een kamer. Naast dat het textiel zorgt dat het geluid meer gedempt wordt, zorgt het ook dat een kamer knusser aanvoelt. Dus, voor welke kleur gordijn ga je? En wat zijn andere elementen waar je op moet letten wanneer je een gordijn uitkiest? In dit artikel gaat we het allemaal doornemen met jou.

Het effect van blauwe gordijnen in de kamer

Blauwe gordijnen, het klinkt voor veel mensen in eerste instantie als een gewaagde keuze. Echter, de realiteit is dat er blauwe gordijnen in alle tinten en texturen te vinden zijn. Je hoeft dus niet per se een fel blauw gordijn uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld eerder aan een subtiele donkerblauwe kleur met een grijze ondertoon. Of, als je niet bang bent voor kleur, ga dan voor een mooi donkerblauwe Navy tint. De opties zijn eindeloos. Daarnaast kan je variëren met de transparantie van het stof. Wil je dat er een beetje meer daglicht door de gordijnen komt, ga dan voor een erg transparant stofje. Mocht dit niet passen bij jouw wens, kies dan voor dikke overgordijnen of inbetweens.

Een ton sur ton interieur

Er zijn veel verschillende trends op het gebied van wonen die je in jouw interieur kan mengen. Een van deze trends is ton sur ton. Een groot voordeel van deze trend is dat je een erg rustige look creëert, zonder dat het te veel moeite kost. Je limiteert je namelijk maar tot één kleur en voegt deze kleur toe in de ruimte door te spelen met verschillende tinten en texturen. Als jij dol bent op blauw, dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw ruimte in te richten aan de hand van ton sur ton.