Woon XL
Image default
Slaapkamer

Alles wat je wil weten over hotelbedden

Het gevoel van slapen in een luxe hotel haal je in huis door het kopen van een hotelbed. Maar wat is een hotelbed eigenlijk? In deze blog leg ik uit wat een hotelbed precies is én waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n bed.

Wanneer is een bed een hotelbed?

Elk bed dat in een hotel staat kan in principe een hotelbed worden genoemd, maar je hebt vast wel eens in buitenlands hotel op een keihard bed geslapen. Dat is niet wat ik met een hotelbed bedoel. Doorgaans wordt met een hotelbed een luxe boxspring bedoelt. Bijvoorbeeld van een beddenmerk dat ook daadwerkelijk in hotels gebruikt wordt.

Waar kan je een hotelbed kopen?

Er zijn verschillende beddenmerken die bedden aan hotels leveren. In luxere hotels staan vaak ook luxere bedden. Een hotelbed kopen kan je het best doen bij het beddenmerk van je favoriete hotel. Dan is het net of je elke dag in het hotel slaapt.

De beste hotelbeddenmerken

Wanneer je voor eenvoudig hotelbed wil gaan kun je kiezen voor een bed dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld een Van der Valk hotel. Wanneer je voor een kwalitatief tóp bed wil gaan kun je kiezen voor een bed dat ook in het Amstel Hotel wordt gebruikt. Het beddenmerk dat gebruikt wordt in het Amstel Hotel is Nilson. Ook in andere luxe hotels zoals Hotel The Craftsmenen Kasteel Vanenburg wordt gebruik gemaakt van Nilson bedden. Veel hotels kiezen voor het Nilson-bed Prestige. Dit wordt ook wel hét hotelbed genoemd en is ook verkrijgbaar voor particulieren.

Waar moet je opletten?

Voor een goede nachtrust is het belangrijk om in een fijn bed te slapen. Kies voor natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen gaan lang mee en zorgen voor een goede klimaatregeling. Wanneer je in een luxe bed slaapt wil je ook het gevoel van een luxe hotel naar je slaapkamer halen. Kies daarom ook voor hotellinnen en een mooi hoofdbord. Slaaplekker alvast!