Woon XL
Image default
Slaapkamer

Om deze redenen kies je voor een bed van natuurlijke materialen

Ecologisch verantwoord, duurzaamheid, selfcare, allemaal onderwerpen die trending zijn. Het is belangrijk om goed voor de planeet te zorgen én voor jezelf. Dit komt allemaal samen bij het slapen in een bed van natuurlijke materialen. Hoe dat zit, ga ik je in deze blog uitleggen!

Slapen op natuurlijke materialen

Er zitten veel voordelen aan slapen op natuurlijke materialen. Misschien zie je nu een bed van stro voor je. Geen zorgen, slapen op natuurlijke materialen is juiste pure luxe. Er zijn juíst design bedden van natuurlijke materialen. Een frame van massief hout. Pocketveren afgedekt met zuivere wol, zacht katoen en paardenhaar.

De voordelen van slapen op natuurlijke materialen

Duurzaam

Natuurlijke materialen zijn beter voor het milieu dan synthetische materialen, omdat deze al bestaan. Ze hoeven niet geproduceerd te worden. Daarnaast zijn ze duurzaam omdat ze een lange levensduur hebben. Het zijn luxe kwaliteitsmaterialen.

Klimaatregelaars

Ook hebben natuurlijke materialen zich bewezen als de beste vocht- en klimaatregelaars. Zuivere wol heeft als bijzondere eigenschap om af te koelen als het warm is en te verwarmen als het koud is. Zachte katoen draagt bij aan een luchtig en droog klimaat in bed. Het is absorberend en luchtdoorlatend. Tot slot heeft paarden haar een open structuur die zorgt voor een optimale luchtcirculatie.

Comfort

Naast klimaatregulatie zorgen deze natuurlijke materialen ook voor een comfortabele slaaphouding. Zo is wol elastisch waardoor het zich makkelijk aanpast aan uw lichaamsvormen. Katoen en paardenhaar zorgen voor een veerkrachtig oppervlak.

Waar kun je zo’n bed kopen?

Door al deze informatie wil je nu natuurlijk zelf óók een luxe bed van natuurlijke materialen. Bij Nilson Beds verkopen ze bedden van natuurlijke materialen. Ze zien er ook nog eens prachtig uit. Ook hebben ze echte designbedden in samenwerking met designers.