Woon XL
Image default
Woning en Tuin

Redenen om een houtkachel speksteen aan te schaffen

Warmte is essentieel tijdens de koude maanden van het jaar voor een comfortabel huis, maar gietijzer is niet het enige efficiënte materiaal dat wordt gebruikt voor het maken van houtkachels. Speksteen is een ander materiaal dat al vele jaren over de hele wereld wordt gebruikt. De voordelen van het gebruik van een houtkachel zijn op zich al opmerkelijk, maar een houtkachel speksteen kan nog meer voordelen opleveren. Hier zijn enkele van de meest opvallende voordelen van het materiaal.

Niet-poreus materiaal

Sommige stenen materialen hebben een poreuze textuur. Het morsen van stoffen op deze materialen kan leiden tot diepe vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Speksteen is een volledig niet-poreuze natuursteen, dus zelfs als het wordt gebruikt als materiaal om een houtkachel te bedekken, is er geen risico op vlekken als er iets op het apparaat spat of erop wordt gemorst. De unit kan er net zo mooi uitzien vanaf de eerste dag dat hij wordt geïnstalleerd gedurende zijn potentieel lange levensduur.

Gezond voor gezinsgebruik

Speksteen wordt niet alleen gebruikt in kachels om warmte vast te houden, maar is ook populair gebleken in veel andere delen van het huis. Het materiaal neemt geen bacteriën op, zoals sommige materialen in keuken- of badkamer werkbladen en spatwanden, dus het is opmerkelijk gezond voor gezinsgebruik. Hetzelfde kan gezegd worden van een met speksteen beklede houtkachel. Wat er ook in huis gebeurt, de verwarming neemt de bacteriën niet op. Sommige houtkachels zijn zonder problemen uit huizen gehaald en in nieuwe gebruikt, omdat er geen risico is dat er schimmel of meeldauw in de steen komt.

Milieuvriendelijk

Toegang hebben tot hernieuwbare bronnen voor verwarming is wat de wereld een betere plek maakt. Het is algemeen bekend dat houtkachels zelf opmerkelijk milieuvriendelijk zijn, met innovatieve schone verbranding en houtverbranding die koolstofneutraal is. Gecertificeerde houtleveranciers houden zich namelijk ook aan strikte richtlijnen en duurzaamheid wordt door kachel fabrikanten zeer serieus genomen. Speksteen is evenzeer een natuurlijke hulpbron. Het feit dat de steen een natuurlijk product is, betekent dat je gezin zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele bacteriën of vreemde materialen in de steen. Hoe heet het ook wordt, er is nooit een risico op bacteriën.

https://www.blinqkachels.nl/houtkachels/type/vrijstaande-houtkachels/speksteen-houtkachels