Woon XL
Image default
Verhuizen

Wat is het energielabel een waarom heb je het nodig?

Wanneer u van plan bent om te verhuizen zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk dat u zoek naar een goede makelaar met kennis van de lokale markt. Zoekt u bijvoorbeeld naar een makelaar in Geleen? Kies dan voor een kantoor bij u in de buurt. Bij de aankoop of verkoop van een huis speelt duurzaamheid tegenwoordig ook een grote rol. Daarom is het energielabel in de wereld geroepen. 

Wat is het energielabel?

Het energielabel is een norm die is gemaakt om consumenten te helpen begrijpen hoeveel energie een huis verbruikt en hoeveel het kost om te draaien. Dit kan mensen helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij het kopen of verkopen van een huis.

Het wordt interessant om te zien of deze nieuwe norm in de toekomst gevolgen zal hebben voor de woningmarkt. 

Huizen krijgen in de toekomst een energielabel waarop staat hoeveel energie ze gaan verbruiken. Zo kunnen mensen een huis vinden dat betaalbaar, duurzaam en goed voor het milieu is.

De toekomst van wonen ligt in groene woningen. Dit zijn huizen die zijn gebouwd met duurzame materialen en praktijken om hun impact op het milieu te verminderen. Mensen die in deze huizen wonen, kunnen geld besparen op hun maandelijkse rekeningen en hebben ook een gezonder milieu!

Het energielabel is een beoordelingssysteem voor de energie-efficiëntie van een gebouw. Het energielabel geeft informatie over de energieprestatie van een woning en helpt huizenkopers een weloverwogen keuze te maken.

Een nieuw rapport van het Australian Housing and Urban Research Institute (AHURI) heeft aangetoond dat er geen correlatie is tussen de kosten van levensonderhoud en de betaalbaarheid van woningen, en dat er ook geen correlatie is tussen de betaalbaarheid van woningen en het type huis.

In de toekomst wordt verwacht dat er meer huizen zullen worden gebouwd met hogere isolatieniveaus en betere ramen om de uitstoot van broeikasgassen door huizen te verminderen.

Is een energielabel verplicht?

In veel gevallen is een energielabel verplicht. Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen, kantoorgebouwen en overhheidsgebouwen.

Bent u van plan uw huidige woning te gaan verkopen? Laat dan door de makelaar een gratis waardebepaling uitvoeren. 

https://www.lassoo.nl/makelaar-geleen/