Woon XL
Image default
Verlichting

Maak gebruik van deze type om jouw tuin optimaal te verlichten!

De tuin wordt momenteel waarschijnlijk niet zoveel gebruikt, maar wellicht valt het je nu op dat het toch iets aan de donkere kant is. Misschien zijn er een aantal lampen die niet meer naar behoren werken, is de schutting toch niet zo goed verlicht als gehoopt en is die ene plafond spot onder de veranda toch niet zo goed verlicht.

Om je hierbij te helpen, willen we je graag een aantal tips geven betreffende de juiste LED verlichting voor de tuin. Deze tips vatten het gros van de lampen samen, dus als je eenmaal klaar bent met de blog kun je beschikken over de perfecte tuinverlichting!

Verschillende type tuinverlichting voor verschillende situaties

Aangezien verlichting breed inzetbaar is, zijn er ontzettend veel opties beschikbaar als het aankomt op verlichting voor jouw tuin. Om je op ideeën te brengen, hebben we een aantal voorbeelden voor je neergezet:

Allereerst de tuinspots. Deze spots zijn echte klassiekers, aangezien ze al lang een plek hebben in de tuin. Het grote voordeel van dit type verlichting is natuurlijk het feit dat je ze gemakkelijk in de tuin kunt verwerken, bijvoorbeeld door middel van een prikker die je aan de spot kunt bevestigen. Hierdoor kun je altijd genieten van het beste licht, ongeacht waar je bent in de tuin.

Daarnaast kun je jouw verlichting ook richten op de stoep met behulp van een grondspot. Deze spotjes zijn ontzettend compact, zijn ontzettend stevig en kun je gemakkelijk in jouw voor- of achtertuin plaatsen. Tevens zijn deze spots uitstekend geschikt voor een oprit, aangezien ze bestand zijn tegen auto’s.

Natuurlijk heb je ook nog te maken met wand- of schuttinglampen. Deze lampen kom je vaak tegen in verschillende vormen en maten, waardoor er altijd een geschikte lamp is voor jouw tuin. Daarnaast geven deze spots meer dan voldoende licht en creëer je een mooi effect op jouw schutting of muur.

Maak gebruik van slimme verlichting voor perfect gebruikersgemak

Daarnaast is het ook van harte aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden omtrent slimme verlichting. Deze speciale lampen zijn perfect als je houdt van het ultieme gebruikersgemak. Deze lampen zijn namelijk te koppelen met een bijhorende App, waardoor je jouw lampen op afstand kunt bedienen.

Tevens krijg je dan toegang tot tal van extra mogelijkheden, zoals dimmen op afstand, een uitgebreid kleurenwiel met meer dan 16 miljoen kleuren en scènes voor een unieke lichtbeleving. Tevens krijg je ook toegang tot verschillende functies om jouw verlichting te automatiseren, zoals tijdsloten of activatie wanneer het donker genoeg is.

Bonus: Creëer de perfecte lichtbeleving met behulp van een lichtplan

Uiteraard kun je met de bovenstaande tips aan de slag gaan, maar het is zeker aan te raden om goed te kijken naar de plaatsing van jouw lampen. Goede lampen is namelijk de eerste stap, maar de plaatsing is nog belangrijker voor een prachtige lichtbeleving.

Daarom raden wij je aan om gebruik te maken van een lichtplan. Dit is een plattegrond van jouw tuin, welke vervolgens voorzien wordt verschillende lichtpunten. Hierdoor kun je de juiste hoeveelheid licht per gedeelte toepassen, waardoor de tuin veel gelaagder en interessanter wordt. Dit wordt binnenshuis al veelvoudig gebruikt, maar voor de tuin is het zeker aan te raden!