Woon XL
Image default
Verlichting

Zwarte spots: Waar te gebruiken in uw huis

Je ziet ze de laatste jaren steeds vaker terugkomen: zwarte inbouwspotjes. Toch is het niet voor iedereen duidelijk waar in huis je allemaal inbouwspots in het zwart kunt gebruiken. In deze blog nemen we deze onduidelijkheid weg en vertellen je precies waar in huis je allemaal gebruik kunt maken van zwarte spots.

Zwarte inbouwspots in de woonkamer

Als je een moderne en stijlvolle woonkamer wilt creëren, zijn zwarte inbouwspots de perfecte manier om dat te doen. Zowel als functionele verlichting als sfeerverlichting. Door ze op strategische plaatsen in de kamer te installeren, kun je bepaalde gebieden benadrukken of juist een algemene sfeer creëren.

Zwarte inbouwspots in de slaapkamer

Voor een strakke en stoere uitstraling in de slaapkamer zijn zwarte inbouwspots ook ideaal. Ook in de slaapkamer kun je ze inzetten als functionele verlichting en sfeerverlichting. Dit is echter met name van toepassing als je een grote slaapkamer hebt waarin je ook andere decoratie stukken hebt staan. Heb je een vrij kleine slaapkamer? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan alleen de functionele verlichting. Kies als lichtbron voor een warme kleur die ook dimbaar is. Zo creëer je letterlijk met een handomdraai een romantische sfeer.

Zwarte inbouwspots in de keuken.

Zwarte inbouwspots zie je ook veel in keukens met een moderne inrichting en stijl. Of het nu gaat om zwarte inbouwspots in het plafond of dat je kiest voor zwarte spotjes onder de keukenkastjes. Voor ieder doeleinde is wel een soort spot te krijgen die perfect aansluit op de rest van de stijl van de keuken. Ze zijn perfect om werkoppervlakken of zones waar je voedsel bereid te accentueren. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te houden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over vet en vuil.

Zwarte inbouwspots in de badkamer

Ook in moderne badkamers zie je vaak zwarte spotjes voorkomen. Ze kunnen worden gebruikt om de wastafel of de spiegel te accentueren, of gewoon als sfeerverlichting. Indien nodig kun je zelfs kiezen voor zwarte spots die boven de douche of het bad hangen. Let dan wel op een IP waarde die goed genoeg beschermt tegen vocht. IP54 is vaak voldoende, maar voor de zekerheid adviseren wij je om voor IP65 te gaan.