Woon XL
Image default
Meubels

Het opknappen van meubels

Het opknappen van meubels is momenteel erg populair. Naast dat het leuk is om te doen, maak je ook nog eens een meubel wat niemand anders in huis heeft staan. Wij zijn al snel geneigd om iets nieuws aan te schaffen als bijvoorbeeld een onderdeel van een meubel kapot is. Daarnaast kan het zijn dat de smaak door de jaren heen veranderd is.

 

Creativiteit

Wanneer je zelf je meubels opknapt kun je veel geld besparen en het creatief bezig zijn is goed voor je geest. Tegenwoordig zijn we op het werk en thuis met allerlei dingen bezig en hebben we geen tijd voor onszelf. We moeten nog dit en we moeten nog dat. Zoals eerder gezegd is, is het juist goed voor je geest om creatief te zijn en met je handen te werken. Je kunt je verstand even op nul zetten wanneer je aan het schuren, timmeren en schilderen bent. Je hoeft even nergens aan te denken.

Wanneer je meubels opknapt kun je jouw eigen stijl erop los gooien. Hoe vaak komt het niet voor dat je een hele mooie meubel hebt gezien, maar in een kleur wat totaal niet bij je past. Door creativiteit te zijn bij het stijl van je huis kun je meubels en accessoires helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Precies in de juiste vorm, grootte en kleur.

 

Kleur

Niet alleen de kleur naar keuze is van belang, maar ook het materiaalgebruik voor de het interieur is belangrijk. Maak je van de oude kast van je oma een nieuwe modern meubel of ga je bijvoorbeeld met hout van oude pallets aan de slag? Het kiezen van je eigen materiaal kan er ook voor zorgen dat het meubel nog beter voldoet aan de functie die het moet krijgen. Denk aan een stoel die niet te zwaar mag zijn of een kast die dit juist wel moet zijn omdat je hem niet aan de muur wilt verankeren.

Door een meubelstuk naar jouw wensen te laten maken, creëer je iets dat past bij jouw huis en jouw persoonlijke stijl. Op maat gemaakte stukken die door je huis zijn verspreid, zorgen ervoor dat je persoonlijke gevoel voor stijl naar voren komt.

 

Vervanging

Naast de kleuren en het materiaal, zijn ook andere onderdelen van de meubel toe aan vervanging. Zo moeten misschien de lades of de meubelgrepen vervangen worden zodat de meubel aan jou verwachtingen en stijl voldoen.

 

Een meubelgreepdient niet alleen makkelijk in gebruik te zijn maar deze dient ook goed bij het meubel te passen en er fraai uit te zien. Een meubelgreep hoef je maar aan de bedieningszijde van de deur te bevestigen. Aan de binnenzijde van de deur wordt de greep middels een moertje vastgedraaid. De bevestiging is sterk en je kunt de greep niet uit de deur trekken.

 

Wanneer lades van een meubel oud zijn, is het vaak niet meer prettig om deze te gebruiken. De lade schuift er half uit omdat de ladegeleider niet goed functioneert of de demping kapot is. Dan is het verstandig om een nieuwe lade erin te laten zetten of dit zelf te doen. Er zijn veel websites die tegenwoordig kant en klare lades leveren, waarbij je de geleiders alleen maar in de kast hoeft te schroeven. Zo heb je bijvoorbeeld de Blum lade die van alle gemakken voorzien is. Je hebt een lade met softclose (demping) Tip-On (druksluiting) of in combinatie van beide. Je drukt tegen de lade om deze te openen en wanneer je deze weer dicht drukt, zal de lade geruisloos en gedempt sluiten. 

 

Maak eens een toffe meubel voor jezelf of voor iemand anders en wees creatief!

https://www.hafele.nl/nl/