Woon XL
Image default
Meubels

Zo kies je de juiste stoel voor aan de eettafel

Een eettafel stoel is misschien wel de lastigste stoel van het hele huis. Je wilt dat mensen goed zitten om te eten en werken aan de eettafel, maar ook dat de stoel uitnodigt om onderuit te zakken na het eten tijdens het natafelen of borrelen. Dit kan elkaar tegenspreken. Dan moet de stoel nog goed bij de tafel passen, iets waar veel mensen de mist in mee gaan. Dit kan leiden tot een ongemakkelijke positie aan de eettafel. Daarnaast wil je natuurlijk dat de stoel past bij jouw smaak en de rest van de eetkamer en het huis. Eettafelstoelen moeten daarbij van goede kwaliteit zijn, want ze worden dagelijks gebruikt.

Tip 1: let op de tafel

De combinatie van de stoelen en tafel is erg belangrijk, zeker bij een eettafel. Je wilt namelijk dat de zitting van de stoel niet te hoog of te laag is ten opzichte van de onderkant van de tafel. Beide leiden tot een erg oncomfortabele positie waarbij je je eten zo je mond in kunt schuiven of juist helemaal naar voren moet leunen om te eten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je zult de tafel dus goed moeten opmeten voordat je nieuwe stoelen koopt. Let ook op eventuele zijkanten van een tafel. Je wilt dat er tussen je benen en de onderkant van de tafel ongeveer 10 centimeter zit. Dan zit je op een comfortabele hoogte om te eten. Je wilt ook dat de breedte van de stoelen zodanig is dat je comfortabel het aantal stoelen dat je wenst om de tafel kunt zetten, zonder dat mensen een elleboog gevecht houden tijdens het eten. Je kunt een hele comfortabele stoel uitkiezen, maar als de maten niet juist zijn, zit je altijd oncomfortabel.

Tip 2: let op kwaliteit

Je wilt natuurlijk niet ieder halfjaar nieuwe eetkamerstoelen kopen. Zorg er daarom voor dat je stoelen van goede kwaliteit koopt. Eetkamerstoelen worden intensief gebruikt. Er moet dus een goede kwaliteit stof over de stoel zitten. Ook wil je dat de stoel makkelijk schoon te maken is, omdat het onvermijdelijk is dat er af en toe gemorst wordt tijdens het eten. Verder wil je dat de stoel past bij jouw persoonlijke smaak en bij de rest van je interieur. O-form eetkamerstoelen zijn een echte aanrader. Hier hebben ze een hele goede prijs kwaliteit verhouding, en veel verschillende stijlen en kleuren. Daardoor kan iedereen de perfecte eetkamerstoel vinden.