Woon XL
Image default
Woningen

Een huis kopen met bemiddeling van een makelaar: wat zijn de voordelen?

Het kopen van een huis is tegenwoordig een hele uitdaging. Door het grote woningtekort in Nederland liggen de huisprijzen erg hoog en kan het erg lang duren voor je eindelijk beet hebt bij het kopen van een huis. Daarnaast koop je een huis vaak niet voor de prijs waarvoor het wordt aangeboden, maar betaal je in werkelijk een hoop extra omdat overbieden tegenwoordig (helaas) geen overbodige luxe meer is. Zeker in deze tijd is het daarom raadzaam om een makelaar aan te haken in dit proces. Ondanks de makelaarskosten die hierbij komen kijken is het namelijk écht de moeite waard! We zetten de voordelen van de bemiddeling van een makelaar voor je op een rijtje.

Expertise

Het kopen van een huis en alle zaken die daarbij komen kijken vereisen behoorlijk wat kennis. Het is belangrijk dat je kennis hebt over technische of belangrijke zaken in huis, van de woningmarkt, maar ook enige juridische kennis kan van pas komen in verband met koopcontracten. Een makelaar heeft hiervoor de nodige kennis in huis en kan hierbij helpen.

Advies

Een makelaar staat voor je klaar voor objectief en professioneel advies. Daarnaast ziet een makelaar belangrijke zaken die jij wellicht over het hoofd hebt gezien. Hierdoor word je telkens gedwongen met een realistische blik naar de huizen te kijken tijdens de bezichtigingen. De makelaar wil ten slotte ook dat jij de ideale woning vindt!

Netwerk

Veel makelaars zitten al jaren in het vak en hebben in deze tijd een breed netwerk opgebouwd. Daardoor zijn makelaars vaak als eerst op de hoogte van nieuw aanbod op de woningmarkt in de buurt (soms zelf nog vóór de woning op Funda te vinden is!). Doordat de makelaar snel het nieuwe aanbod aan je kan laten zien, vergroot je de kans om wat te kunnen kopen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt natuurlijk. 

Begeleiding

Het laatste voordeel, maar zeker niet het minste is dat je ontzorgd wordt tijdens dit proces. Het kopen van een huis is een impactvolle beslissing. Het kan daarom fijn zijn als je hierin ontlast wordt. Een makelaar begeleid je van A tot Z, wat je een hoop stress kan schelen.

Gezien de verwachting dat er voorlopig nog geen veranderingen op de huizenmarkt gaan voordoen, is het dus zeker aan te raden een makelaar aan te haken wanneer je een huis wilt (ver)kopen. In de randstad liggen de huizenprijzen al jaren hoger, maar ook in het zuiden van het land zijn de woningprijzen aan het stijgen. Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Eindhoven of in de regio van Eindhoven; neem dan eens contact op met Makelaarskantoor Van Uffelen. Een klein, persoonlijk team staat voor je klaar om jou te helpen.